Mobilize показа нови услуги и решения в областта на мобилността и енергетиката на VivaTech

0
368

Mobilize, компанията, която е част от Renault Group, обяви в рамките на технологичното събитие VivaTech, че бъдещата мобилност трябва да бъде интелигентна, по-екологична, по-добре споделена и по-достъпна, от всички и за всички, навсякъде в един по-устойчив свят.

Mobilize излиза извън границите на автомобилния сектор и насърчава екологичен преход чрез гъвкави, устойчиви, ориентирани към употреба мобилни и енергийни решения.

Компанията си поставя за цел на улесни интеграцията на електрическа мобилност, да наложи подобрено управление на енергията, да заложи на втори живот и рециклиране на батерии. Mobilize предлага на значими и достъпни услуги за мобилност, проектиране на автомобили за специфични цели, разработване на авангардни софтуерни платформи… в това се крие цялата верига на стойността, която Mobilize представя на VivaTech

В подкрепа на територии в техния енергиен преход

За да допринесе за по-устойчиво бъдеще, Mobilize предоставя решения за мобилност и услуги, които допълват традиционната схема за закупуване на автомобили, насърчава по-голямо използване на активите чрез кръговата и споделяща икономика и проектира интелигентни решения за зареждане и съхранение на енергия.

По този начин Mobilize адресира конкретни проблеми с набор от решения, които могат да бъдат интегрирани в интелигентните острови или други интелигентни територии, за да им помогнат да постигнат въглероден неутралитет.

Mobilize сключва партньорство с кметството на остров Ил д’Йо, Enedis и Qovoltis

за да подкрепи острова по пътя му към енергийния преход. Този проект е съвместен подход с местната власт и други партньори по проекта и има за цел да предостави персонализирани съвети и адаптирани решения, които попадат в три основни теми:

 • Ускоряване на интеграцията на електрически автомобили на острова;
 • Оценка на нуждите от гледна точка на иновативна инфраструктура за зареждане и разработване на адаптиран план за въвеждане;
 • Интеграция на електрическа мобилност в цялостния енергиен преход на острова (оптимизирано използване на слънчева енергия в местните енергийни мрежи чрез електрически автомобили: V2G, стационарно съхранение и други).
 • Mobilize подписва споразумение с „betteries“ – германска start-up компания, силно ангажирана с кръговата икономика – за разработване и сглобяване на мобилна, модулна, мултифункционална енергийна система, която е съставена от автомобилни батерии.
 • Лесно транспортируема, системата включва от един до четири 2,3 кВтч блока (betterPacks). По този начин тя достигна максимален капацитет от 9,2 кВтч, което е приблизително средното дневно потребление на едно домакинство. Системата предлага допълнителното предимство, че е без вредни емисии и шум и проправя пътя на преносимите генератори на енергия да се превърнат в чисти и мобилни блокове за електрически контакти.

Предоставяне на услуги за споделена мобилност със специализирани автомобили

Mobilize представя три изцяло електрически решения за мобилност за превоз на хора и стоки: тези персонализирани автомобили са проектирани с фокус върху клиентското преживяване и услуги.

Иновативен дизайн, иновативна маркетингова стратегия: автомобилите, проектирани от Mobilize, не се продават! Потребителите ще плащат само за това, което използват, въз основа на време или пробег.

 • Mobilize DUO е името на автомобила за споделена мобилност.
  • Двуместният Mobilize DUO е изцяло електрически, компактен и свързан автомобил.
  • Проектиран с мисъл на услугите за споделена мобилност, Mobilize DUO е решение за споделена мобилност, адаптирано към нуждите на градовете и операторите.
  • Изграден в съответствие с принципите на кръговата икономика, Mobilize DUO има за цел да съдържа 50% рециклирани материали при производството си и да бъде 95% рециклируем при достигане края на жизнения си цикъл, благодарение на Re-Factory на Renault Group във Флан.
 • Mobilize BENTO е името на автомобила за доставка или транспортиране на малки стоки
  • Дизайнът на изцяло електрическия Mobilize BENTO е базиран на Mobilize DUO.
  • Товарната му зона е проектирана за транспорт на дребни стоки, с общ обем, достигащ 1 м3.
  • С компактния си дизайн Mobilize BENTO е лесно достъпно и лесно за паркиране решение за търговци и куриери, работещи в градска среда.
 • Mobilize HIPPO е името на модулния автомобил за куриерски доставки.
  • Mobilize HIPPO е лек, изцяло електрически, лекотоварен автомобил, предназначен да адресира проблеми, пред които са изправени доставчиците в градските и извънградските райони, както и зоните с нулеви емисии.
  • Модулно проектиран, Mobilize HIPPO разполага с няколко взаимозаменяеми товарни модула, които отговарят на обхвата на нуждите на своите потребители (хладилен транспорт, доставка на колети и други), с капацитет за съхранение от 200 кг и до около 3 м3.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари