Renault създаде летящ електромобил

Air4 идва в чест на 60-годишнината на класическия модел Renault 4

5
1552

Тази седмица класическият Renault 4L навършва 60 години. За да отпразнува събитието, френският автомобилен производител реши да създаде нещо изключително. Вземайки за основа познатия ретро дизайн, дизайнерското бюро TheArsenale създаде шоу автомобила Renault Air4, който е електрически квадрокоптер.

Корпусът на Renault Air4 е изцяло изработен от въглеродни влакна, за да се постигне минимално тегло, необходимо за летящо устройство. Вместо колела, разработчиците инсталират метални скоби, а четири основни ротора с обща тяга от 380 кг осигуряват полета.

Моделът е в състояние да се изкачва на височина до 700 m със скорост на излитане до 14 m / s, както и да се движи в хоризонтална равнина със скорост до 26 m / s. AIR4 се захранва от литиево-полимерни батерии от 22 000 mAh, които генерират обща мощност от 90 000 mAh. Не на последно място, AIR4 предлага максимална векторна тяга от 380 кг, тоест 95 кг на витло.

В момента шоу колата се показва в Париж, но следващата година ще тръгне на турне по света, включително в САЩ и Китай.

Класическият Renault 4L е произведен от 1961 до 1992 г., през този период са продадени повече от 8 милиона автомобила в повече от страни по света. Това ни позволява да наречем модела истински символ на епохата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари