Renault EZ-ULTIMO: автономен автомобил за първокласно изживяване на мобилността

5
600
На Автомобилния салон в Париж Groupe Renault представи своя концептуален автономен автомобил EZ-ULTIMO – решение за автономна, електрическа, свързана и споделена мобилност, предлагащо първокласно изживяване при пътуване

Наличен при поискване, за еднократно пътуване, за час или за ден, EZ-ULTIMO е предназначен за хората, търсещи специално изживяване чрез частно пътуване в града, висококачествено туристическо изживяване, или за фирмите, които искат да предложат първокласни транспортни услуги на своите клиенти.

„С промяната на тенденциите сред потребителите и с все по-голямото удоволствие, което хората изпитват от споделеното пътуване, ще възникне нова парадигма за мобилност. Въплъщение на тази революция, Renault EZ-ULTIMO предлага уникално, луксозно изживяване на борда на автономен автомобил, който може да бъде адаптиран в зависимост от доставчика на услугата“, каза Лорънс ван ден Акер, Старши вицепрезидент, Корпоративен дизайн. „Вдъхновен от съвременната архитектура и напълно интегриран в бъдещите интелигентни градове, EZ-ULTIMO ще предоставя ексклузивно изживяване за всеки. С автономните, електрически и свързани автомобили ние навлизаме в нова, вълнуваща епоха на автомобилния дизайн.“

Атрактивен и изискан автономен автомобил, вдъхновен от френския стил

Концепцията EZ-ULTIMO отваря нови хоризонти за дизайна на Renault. В автономния автомобил пътникът може да се наслади истински на пътуването в пространство, проектирано като частен салон, предлагащ целия комфорт и всички услуги, необходими за релаксация или концентрация.

Чрез своя дизайн EZ-ULTIMO въплъщава принципите за лесен живот на марката Renault. Приветстващ и удобен, автомобилът предлага широко отваряща се врата и въртяща се седалка за лесен достъп на пътниците. За уединено пътуване пътниците са защитени от външните погледи чрез леко прозрачни фасети в горната част на каросерията. Изисканият интериор на EZ-ULTIMO отразява френската елегантност и е вдъхновен от живота. Изработен по поръчка, той е облицован с висококачествени материали като дърво, мрамор и кожа, позволявайки на пътниците да се наслаждават на луксозно и релаксиращо пространство.

Оборудван с технология за автономно управление от ниво 4, EZ-ULTIMO покрива широка гама приложения. Този роботизиран автомобил е свързан с инфраструктурата, може да се адаптира към градска среда, за движение по магистрала или за трансферни услуги по определени маршрути.

Преобразяване на живота на борда

С постоянното развитие на мобилността със свързани и автономни автомобили Renault вярва, че клиентите ще търсят по-богато преживяване на борда, преоткривайки времето за пътуване в личен и професионален план. Разбирайки тази революция, Groupe Renault инвестира в Groupe Challenges и работи в сътрудничество с партньори върху Augmented Editorial Experience (AEX). AEX е реалистично всепоглъщащо преживяване, което съчетава персонализирано качествено съдържание, мултимедийни изживявания и мобилност – за да превърне времето за пътуване в познание и опит за бъдещите пътници на автомобили като EZ-ULTIMO.

Трилогията от концептуални автомобили EZ

След EZ-GO с неговата визия за споделена мобилност и EZ-PRO, автономен автомобил за куриерски услуги, EZ-ULTIMO е третият концептуален автомобил от същата модулна платформа. Вдъхновена от амбицията да предложи устойчива мобилност за всички, тази трилогия от електрически, автономни и свързани концептуални автомобили илюстрира визията на Groupe Renault за споделената градска мобилност на бъдещето.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
turboторNVM115Кольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Нисичко е, като гледам на картинката, май само джуджета ще могат да сядат правилно, без да трябва да се навеждат. Едно поне 10-15-тина сантиметра в повече, няма да са излишни. Иначе изглежда мнтооооого готино и футуристично.

115
115

„все по-голямото удоволствие, което хората изпитват от споделеното пътуване“
В автобусите удоволствието сигурно е още по-голямо и нараства.

NVM
NVM

По нашите пътища с такова ниско окачване наистина ще е прекрасно изживяването.

тор
тор

да ще се возиш и ще се наслаждаваш на парчетата които се къртят от нея

turbo
turbo

Повече са коли тип бъдеще или в духа на super cars carsmind и подобни. Даже Audi, BMW, Mercedes да не изреждам всички показват подобни коли на бъдещето.