Renault, Nissan и Mitsubishi ще заложат на Android в автомобилите си

3
414
Renault-Nissan-Mitsubishi и Google обявяват технологично партньорство за вграждане на операционната система Android в автомобили, продавани от водещия автомобилен алианс. Планирано да стартира през 2021, партньорството предоставя интелигентни информационни и потребителски приложения в множество модели и марки.

В рамките на технологичното партньорство автомобилите, продавани от марките на Алианса, ще използват Android, най-популярната операционна система в света, и ще предлагат навигация с Google Карти и достъп до богата екосистема от автомобилни приложения в Google Play Магазин. Посредством вградения Google Асистент потребителите ще се възползват от функционалности с възможността за отговор на обаждания и текстови съобщения, за управление на медийни носителите, за намиране на информация и управление на функциите на автомобила с глас.

Алиансът, чиито автомобилни марки продават 10,6 милиона автомобила на 200 пазара през 2017, ще интегрира приложенията и услугите на Google в инфотеймънт системи и облачни услуги, за да подобри удовлетвореността на клиентите на марките Renault, Nissan и Mitsubishi

Докато редица превозни средства на Алианса ще споделят Android платформата, всяка марка ще има гъвкавостта да създаде свой уникален интерфейс и специфични функции в допълнение към стандартната Android платформа.

Инфотеймънт партньорството е част от усилията на Алианса да оборудва повече автомобили със свързани и облачни услуги като част от средносрочния план „Alliance 2022“. Днешната новина, съвпадаща с първата годишнина от средносрочния план, символизира фокуса на Алианса върху технологиите от ново поколение. Според плана Renault-Nissan-Mitsubishi се стреми към увеличаване на продажбите до повече от 14 милиона автомобила годишно до края на 2022 г.

Планът включва лансирането на 12 нови електрически автомобила, нови технологии за автономно шофиране и внедряване на Alliance Intelligent Cloud.

Alliance Intelligent Cloud ще осигури инфотейнмънт системи със сигурна връзка от ново поколение, предлагайки платформа за управление на данни и за улесняване на дистанционната софтуерна актуализация и дистанционната диагностика в автомобили на Алианса.

Съчетавайки най-нови технологии, автомобилите компании на Алианса ще разполагат с една от най-интелигентните системи за инфотейнмънт услуги на пазара.

Шофьорите и пътниците ще могат да използват възможностите на Google и Android за достъп до екосистема, включваща хиляди съществуващи и непрекъснато разширяващ се набор от нови приложения. Тази интеграция, съчетана с експертизата и енергията на екипа от разработчици, ще позволи лесен достъп до популярни приложения в автомобила. Системата ще бъде съвместима и с устройства, работещи с други операционни системи, като Apple iOS.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
анонименpecataЕдин друг Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Един друг
Един друг

Аз имам Android на телевизора и ми се иска да го изхвърля, пък какво остава ако е в колата! Работи адски бавно и страшно бъгаво, постоянно забива нещо и липсват елементарни настройки. Мултимедиите за коли са на същото ниво – зареждат по 1-2 минути след като си запалил колата, бъгват се и постоянно досаждат с някакви съобщения.
Надявам се тия да ползват андроида само за мултимедията, иначе горко му на шофьора, ако системата управлява всички функции на колата 🙂

pecata
pecata

Би трябвало да е само за мултимедията. Да не говорим, че това по принцип и не са такъв клас автомобили, в които ще имаш и много опции за настройки.( ивзън мултимедуя, телефони и навигация)

П.С. И моите наблюдения върху андроид за телевизори са подобни. Чудя се защо гугъл не се съсредоточи малко повече върху този пазар. Tizen и webOS са много напред, което дава огромно предимство на Самсунг и ЛГ

анонимен
анонимен

Гугъл да се съсредоточи ?!
Че някога случвало ли се е?!

Както историята говори: 10 години отне на мп3-ката да влезе в автомобила, точно толкова и на таблета.
И после се сърдят на Тесла….