Renault-Nissan-Mitsubishi ще използват платформа на Microsoft за свързаните услуги в автомобилите си

4
401
modern buildings with empty road under blue sky,tianjin china.
Alliance Intelligent Cloud ще обслужва свързаните услуги в новите Renault CLIO и Nissan Leaf в Европа и Япония по-късно тази година

Renault-Nissan-Mitsubishi обяви лансирането на Alliance Intelligent Cloud – нова платформа, която позволява на Renault, Nissan и Mitsubishi Motors да доставят свързани услуги в автомобилите си на почти всички 200 пазара, обслужвани от Алианса. Проектът на Алианса и Microsoft е първата глобална програма за свързани автомобили и ще бъде реализиран посредством използване на облачни услуги, изкуствен интелект (AI) и IoT (Internet of Things) технологии, предоставени от Microsoft Azure. Azure предоставя на Алианса глобална платформа за данни, която събира, управлява и анализира данните от превозните средства, за да предоставя интелигентни услуги.

Кал Мос, Глобален Вицепрезидент, Alliance Connected Vehicles в Renault-Nissan-Mitsubishi, заяви:

„Разработваме платформа за свързани превозни средства, която ще преобрази потреблението за клиентите на Renault, Nissan и Mitsubishi. Чрез нашето сътрудничество с Microsoft ще представим най-мощната и всеобхватна платформа за свързани превозни средства. Използвайки размера и мащаба на Алианса, ние изградихме интелигентна облачна платформа, която поставя нови стандарти за нашата индустрия.”

„Renault-Nissan-Mitsubishi е дългогодишен партньор и първият ни стратегически партньор за платформата за свързани превозни средства на Microsoft.“ заяви Жан-Филип Куртуа, EVP и Президент, Глобални продажби, маркетинг и операции в Microsoft.  „Производството на Alliance Intelligent Cloud позволява появата на ново поколение от свързани услуги, задвижвани от Microsoft Azure.“

Първите автомобили с технологията Alliance Intelligent Cloud ще бъдат новото Renault CLIO и Nissan Leaf в Япония и Европа. Това са и първите превозни средства, задвижвани от Microsoft платформата за свързани превозни средства.

Превозните средства, използващи Alliance Intelligent Cloud, ще се възползват от непрекъснат достъп до интернет, усъвършенствана дистанционна диагностика, свързана навигация, актуализации на софтуера по въздуха, многобройни функционалности за развлечение и други услуги, съобразени с клиентите.

Платформата Alliance Intelligent Cloud ще бъде водена от събраните в нея данни и благодарение на усъвършенствани AI и аналитични технологии ще ускори времето за пускане на пазара на нови иновации и бизнес инициативи.

Alliance Intelligent Cloud ще позволява на превозните средства на Алианса да комуникират с бъдещата инфраструктура на интелигентните градове и с платформите на потенциални бъдещи партньори. С тази нова инициатива всяка трета страна, която иска да се свърже с превозните средства на Алианса, ще разполага с единна точка за контакт.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
анонименwindowsvomitFermin TrujilloРатнемок Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ратнемок
Ратнемок

Дано да няма проблеми, че каквито са им Прозорци-те в последно време на тия…

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

ясно, такива коли няма да си купувам, и без това горе споменатите коли са много зле от към качество тъкмо ще си пасват с тоя куц кон на Микромеките

windowsvomit
windowsvomit

най-много да получат син екран на предното стъкло, или накладките да поискат ъпдейт на сигурноста

анонимен
анонимен

От сега си представям навигацията им:
Къде искате да отидете?
Ама там ли искате да отидете?
Кажете точен адрес!
Потвърдете адреса!
Това ли е точния адрес?
Потвърдете че искате да отидете на този адрес!
Потвърдили сте отиване на адрес… натиснете „ок“ за продължите!