Subaru почва да тества самоуправляващи се коли в Калифорния

0
53

Subaru стана поредният голям автопроизводител, който получава разрешение да тества автономни коли по обществените пътища на щата Калифорния.

Разрешението е на името на компанията-майка Fuji Heavy Industries, която между другото ще промени официално името си на Subaru Corporation през април тази година.

С това броят на компаниите, които имат право да използват шосетата на щата за самоуправляващи се коли вече е 22. Сред тях са имена като Waymo, Delphi, Nvidia, Ford, Cruise Automation на GM и Mercedes. Очевидно е, че все повече производители, както традиционни, така и нови, гледат с повишено внимание към този сектор и правят планове за сериозно участие в неговото развитие.

Subaru вече обяви, че всички коли от следващото поколение автомобили – независимо дали са седани, джипове, бензинови или електрически – ще ползват една и съща дизайнерска платформа. Целта е да се намалят производствените и инженерните разходи, както и нивата на шум и вибрация, а също и да се увеличи сигурността и комфорта на возилата. Всичко това пък ще помогне колите да имат ниво на поведение и стабилност, което е необходимо за това да се превърнат в самоуправляващи се превозни средства.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари