Tesla е постигнала съгласие за покупката на имот в покрайнините на Берлин. Компанията е близо до отварянето на първата си европейска фабрика. Компанията обяви подобни планове през ноември миналата година. Идеята отначало е за завод в провинцията Бранденбург. Така компанията ще получи желания етикет „Made in Germany”, за да се противопостави на задаващата се местна конкуренция.

Бордът на директорите на Tesla одобрява споразумението за покупка, което е с властите на провинцията. Площта на имота е 300 хектара. Местният парламент също е одобрил продажбата, предават от Ройтерс. Споразумели са се за цена от 40.91 милиона евро, която може да се промени след външна оценка на имота.

Мястото се намира в обособена индустриална зона. В момента се проверява за наличието на оръжия от Втората Световна Война. Много вероятно е в земята там все още да има невзривени американски бомби.

Политици, синдикати и индустриални групи радушно приемат новината за идването на Tesla

Очаква се в следствие на него в провинцията да се появят 7000 нови работни места.

Около 250 местни обаче се събраха на протест в Събота. Техните страхове са, че фабриката може да застраши доставките на вода и дивият живот в близката гора.

Добър ход ли е за Tesla да произвежда в Европа? Ще подсили ли това позициите на компанията на пазара?

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
11 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Musk ,Може пък да е бил a.пилот в ww2
Musk ,Може пък да е бил a.пилот в ww2

Карма – американец купил място много вероятно пълно с негръмнали а.бo.

В момента се проверява за наличието на оръжия от Втората Световна Война.
Много вероятно е в земята там все още да има невзривени американски бомби.

В перник няма гора и вода да строи
В перник няма гора и вода да строи

Oĸoлo 250 мecтни oбaчe ce cъбpaxa нa пpoтecт в Cъбoтa. Texнитe cтpaxoвe ca, чe фaбpиĸaтa мoжe дa зacтpaши дocтaвĸитe нa вoдa и дивият живoт в близĸaтa гopa.

Иван
Иван

И след това се събраха повече в подкрепа на чистата кола…

Бай Ганьо е ГОУЕМ
Бай Ганьо е ГОУЕМ

Бай Ганьо Борисоглу ще се похвали, че ще започне преговори да произвеждаме тапичките за капачките от вътрешната страна на изолацията на предното копче в колите на Тесла и ще вдигне банкет по всичките си телевизии. На официална среща с представители на Тесла ще каже „аз е*аам ли са с вас, ве.“

Народът е ПРОС, без „т“, живеем с ЕДИН ВЕК НАЗАД!!!

Бай Ганьо е ГОУЕМ
Бай Ганьо е ГОУЕМ

П.С. Грешка, още през 19-ти век е имало хора, които да разпознаят „Бай Ганьо“, а сега е неразпознаваем, защото Ганьо ни управлява и Ганьовци го избраха.

Превърнаха държавата В КЕНЕФ, от който хората не просто емигрират, те направо се ЕВАКУИРАТ.

Останалите Ганьовци на тази територия със сетни сили ще си бранят кочината и свинщината и по всякакъв начин ще отказват да се реформират и да вземат поне малко от онова, което цивилизования свят на Изток и Запад е постигнал!

Бай Ганьо е ГОУЕМ
Бай Ганьо е ГОУЕМ

Къде са Българските иноватори?

Къде са Българските компании за иновации?

Къде са Българските визионери?

КЪДЕ?

Ще ви кажа къде, ЕВАКУИРАХА се, защото в една скапана колониална територия, която се води по статистики в челните места в света по питейна вода на глава на човек, скапаните УРОДИ със скапаните си инсталции оставиха ЦЯЛ ГРАД без вода, защото са МАЛОУМНИ.

То бива крадене, крадене, АМА НИЕ НЯМА ДА ТЪРПИМ ВЕЧНО!

СТАВАЙТЕ РОБОВЕ!!! НИЙ НЕ ЩЕМ ЯРЕМ!

Ivan
Ivan

големи глупости пишеш ганьо, БГ е колониална още от 1945г. и още дълго ще обслужва рушняците, които са окупирали почти всички сектори. Като дойде кака ти Кури, ще видиш кон боб яде ли. Затова бягат хората, защото комунделите не са си тръгвали никога, само се пребоядисаха на капиталисти.
По повод водата, БГ никога не е била в челни позиции, това да не ти е Швейцария- ама откъде толкова акъл в 1 каскет.

Бай Ганьо е ГОУЕМ
Бай Ганьо е ГОУЕМ

Не съм определил годината, и за мен започва да е колониална, още от преди 1944-та година, когато Кремъл наема огромна част от хората като теориристи и камикадзета, някои които днеска се почитат като велики поети, но това няма нищо общо с написаното. Чел си между редовете.

saentist
saentist

Прави фабрика в Китай да спести пари от заплати,
и сега ще се набие в страна където заплатите са повече от цената на електричката?

я-я
я-я

И аз много се чудя на този факт, вероятно цели нещо, за което не се досещаме. За 40 милиона евро тук ще си купи цял град барабар с хората. Имам подозрения, че всъщносt иска да натисне по този начин немските автопроизводители да минават и те на ток по-скоро. Отделно субсидиите там са 6700 евро на кола, пазара е истински и способен да си ги позволи. А за заплати не го мисли толкова, понеже повечето работни места се заемат от роботи така или иначе. Въпреки, че данъци, консумативи и земята с разрешителните ще са доста по-скъпи от при нас, румънско или… Виж още »

Dave
Dave

На всеки континент ще име поне по 1 фабрика. Това беше обявено още 2010г. и човека си кара по плана. Целта е да достигнат локално коли до всички желаещи а те са милиарди.

Бай Ганьо е ГОУЕМ
Бай Ганьо е ГОУЕМ

Той направи завод в Китай, само че пропускаш, че ЕС също е социалистически и ако трябва да внася колите от Китай или САЩ, ще трябва да плати 14% импортна такса + националното ДДС към крайната цена. Това прави колите нерентабилно по-скъпи спрямо цените им в САЩ.

Именно затова прави завод И в Европа за да може да продава колите тук директно, така ще спести протекционистката импортна такса и ще остане само марксисткия ДДС, който в БГ е 1/5 от цената.

Бай Ганьо е ГОУЕМ
Бай Ганьо е ГОУЕМ

Това, което обаче трябва да притеснява хората е, че ще е много трудно на производител като него с тези огромни инвестиции, които са много агресивни е, че ако имам огромен финансов краш подобен на този от 2008-ма, тази компания може и да не оцелее без дотации от държавите. Най-вероятно тогава поглъщането от Епъл ще е логично.

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Суджука и туй инвестиция изтърва ама той подари на наркоманцити 3 милярда за пустиняците Фъ-16.

Китайците пак изпревариха еврогейцити.

Стефчо
Стефчо

Забоди се сега и отзад и може и да почнеш да говориш верни работи…

Бай Ганьо е ГОУЕМ
Бай Ганьо е ГОУЕМ

За да се направи такава инвестиция на територия като нашата трябва да имаш:

– Политическа стабилност;
– Иконоимческа стабилност;
– Финансова стабилност;
– Прогнозируема социална обстановка;
– Нормална демография;
– Образовани хора;
– Инфраструктура;
– Върховенство на закона;

Сега прецени дали Германия или БГ има тези неща, пак благодарение на 45+30 годишно робство.

Бай Ганьо е ГОУЕМ
Бай Ганьо е ГОУЕМ

Кой идиот ще инвестира в страна с най-ниското БВП в Европа, която води световните статистики по питейна вода на глава от население в челните места и въпреки това не може да осигури водата заради калпаво управление в един голям и индустриален град. Имаш ли си напредстава какво ще се случи с този завод, когато няма вода в региона. Никой не би инвестирал в БГ на това ниво. Ние се занимаваме с проблеми, които са били проблеми на предния век в Европа.