12.1 C
София

Tesla излезе на второ място в Европа по най-продавани автомобили

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Електромобилът Tesla Model 3 миналия месец зае второто място в рейтинга на най-продаваните автомобили в Европа, като отстъпи единствено на неизменния Volkswagen Golf. Според информацията на компанията Jato Dynamics, от най-евтиния електрически автомобил на Tesla от началото на годината до края на миналия месец са продадени 66 350 бройки.

Model 3 е на 25-то място в годишния рейтинг по продажби на автомобили в Европа, като това показва, че доставките на автомобилната компания на Илън Мъск са доста волатилни. Статистиките показват, че продажбите и доставките на електромобилите на Tesla в Европа рязко нарастват в края на всяко тримесечие. Но така или иначе миналата година Tesla повиши своя пазарен дял на Европейския пазар до 19% след като продаде на своите клиенти 25 697 електромобила Model 3. Същите статистики показват, че през изтеклата една година средните продажби на електромобили на Tesla в Европа са около 11 хиляди бройки на месец.

Електромобилът Model 3 излезе на второ място по продажби в Европа въпреки изключително агресивните усилия на водещите автомобилни производители за увеличаване на портфолиото от предлаганите от тях на пазара електромобили. Да напомним, че Volkswagen, което е най-големият европейски производител на автомобили, си постави за цел да изпревари Tesla в световните продажби на електрически транспортни средства, като това трябва да стане към 2025 година.

Абонирай се
Извести ме за
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини