Tesla може да печели до 7.5 млрд. годишно от батерии за камиони

1
52

Наскоро изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че компанията ще представи електрически камион през септември и според анализатори, това може да бъде разковничето към финансова стабилност за производителя.

Батерията на камиона трябва да издържа за пробег до 400 километра и да бъде заменяема. При леките автомобили на Tesla, процесът по замяната отнема 90 секунди. Анализаторите на Morgan Stanley смятат, че за камион ще са необходими пет минути. Да, времето е пари, но пет минути пак е по-бързо от напълването на цял резервоар на един камион.

За да протича максимално ефективно процесът, анализаторите смятат, че Tesla ще прибегне до схема за отдаване под наем на батерии. Така едновременно ще се намали цената на камиона и ще се упражнява контрол върху батериите.

След съответните изчисления се оказва, че компанията може да печели до 7.5 милиарда долара годишно от тези големи батерии. Разбира се, инициативата няма да излезе на печалба веднага, тъй като Tesla най-напред ще трябва да си върне парите за онези 1500 нови станции за смяна на батерии, които ще бъдат необходими.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
4025 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
4025
4025

Анализаторите на Morgan Stanley (сестрата на Lehman Brother/Bear Stearns)
и на Goldman