Tesla може да печели до 7.5 млрд. годишно от батерии за камиони

1
877

Наскоро изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че компанията ще представи електрически камион през септември и според анализатори, това може да бъде разковничето към финансова стабилност за производителя.

Батерията на камиона трябва да издържа за пробег до 400 километра и да бъде заменяема. При леките автомобили на Tesla, процесът по замяната отнема 90 секунди. Анализаторите на Morgan Stanley смятат, че за камион ще са необходими пет минути. Да, времето е пари, но пет минути пак е по-бързо от напълването на цял резервоар на един камион.

За да протича максимално ефективно процесът, анализаторите смятат, че Tesla ще прибегне до схема за отдаване под наем на батерии. Така едновременно ще се намали цената на камиона и ще се упражнява контрол върху батериите.

След съответните изчисления се оказва, че компанията може да печели до 7.5 милиарда долара годишно от тези големи батерии. Разбира се, инициативата няма да излезе на печалба веднага, тъй като Tesla най-напред ще трябва да си върне парите за онези 1500 нови станции за смяна на батерии, които ще бъдат необходими.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Tesla може да печели до 7.5 млрд. годишно от батерии за камиони"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка