Tesla ще промени набора от коли, които предлага на пазара, премахвайки Standard Range вариантите на Model S и Model X, които бяха по-евтини. Желаещите да се качат на Model S седан или Model X SUV ще трябва да плащат повече.

Производителят ще свали цените на Long Range вариантите на S и X. Стартовата цена на Model 3 също ще падне – до $38,990, предават от TechCrunch.

S и X моделите вече ще се предлагат във варианти Long Range и Performance. Model 3 ще започва от Standard Plus, като също ще се предлага и в опциите Long Range и Performance

„За да направим покупката на нашите автомобили по-проста, ние ще стандартизираме набора от превозни средства, които предлагаме и ще намалим броя на опциите за Model S, Model X и Model 3. Също така ще променим цените на оставащите модели, така че да подобрим достъпността за клиентите.”, обясняват от Tesla пред Ройтерс.

По-малкият брой варианти на различните модели ще помогне на компанията да намали разходите си и да се фокусира върху сегментите с по-голям потенциал за печалба, без да се увеличава сложността на производството. Ползата за крайния потребител е, че тази оптимизация може да се използва за намаляване на цената на Model 3. Именно тази кола е източник на растежа на компанията.

Данните за второто тримесечие сочат, че Tesla постига нов най-висок резултат с 95 200 продадени превозни средства. Model 3, най-достъпната кола, представлява около 80% от продажбите.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Редовен потребител
Редовен потребител

„Производителят ще свали цените на Long Range вариантите на S и X.“, „S и X моделите вече ще се предлагат във варианти Long Range и Performance“
Хем вече ще се предлагат с вариант Long Range, хем и цената му била намалена. Как стана това, че сега започват да го предлагат и има сравнение, че цената му е намалена? Как стана това сравнение на цените?
Нещо май превода куца тук?