Volkswagen стартира предварителните продажби на електромобила VW ID.4 в САЩ, Китай и 30 европейски страни

4
1149

Германският автомобилен производител Volkswagen официално обяви, че в средата на месец февруари ще стартира предварителните продажби на електромобила VW ID.4. Доставките започват почти веднага – през месец март тази година.

В прогнозната част на своя годишен финансов отчет за 2020 година Volkswagen посочи, че тази година възнамерява да продаде 100 хиляди екземпляра VW ID.4. При това, допълнително се уточнява, че две трети от всички произведени електромобили на Volkswagen ще се продават в Европа, а останалата една трета ще бъде поделена между САЩ и Китай. В Китай ще бъдат представени две версии на този електромобил – ID.4 CROZZ и ID.4 X. Електрическият кросоувър ще се сглобява в Европа, Китай и САЩ, като европейското и китайското производство вече стартира (фабриките в Цвикау, Джиадинг и Фошан). През 2022 година трябва да започнат работа и заводите в САЩ и още един в Германия.

Предлагат се различни вариации на новия електромобил. Купувачите могат да се изберат електродвигател с мощност 125 KW или 150 KW, като и в двата случая ускорението от 0 до 100 км/ч става за 8,5 секунди. Максималната скорост е ограничена от електрониката до 160 км/ч. Моделът с 4х4 задвижване носи името ID.4 GTX.

Версията ID.4 Pure с акумулаторен блок с капацитет 52 KWh има пробег от 348 км, а вариантът ID.4 Pro със 77 KWh батерии може да измине 522 км с едно зареждане.

В Германия цената на Volkswagen ID.4 стартира от 38 450 евро. Предлага се данъчна отстъпка от 9 000 евро.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари