Компанията LendEdu анкетира 564 жители на САЩ, инвестирали в биткойни. Акцентирано бе върху техните бъдещи действия по отношение на криптовалутата.

Изясни се, че почти никой от тях не възнамерява да продава своите цифрови пари, с единствено изключение – ако курсът на биткойна не нарасне 25 пъти.

Анкетата показа, че 40% от тези хора са инвестирали в биткойна за срок от 1 до 3 години. 16% са инвестирали за период от 1 година и 10% – от 7 до 10 години. Това разпределение показва, че инвеститорите се надяват, че в близко бъдеще курсът на биткойна неизменно ще нараства.

Интересно е, че почти 70% от запитаните заявяват след покупката, че нямат никакво намерение да продадат дори и част от своите цифрови монети. Анкетата показа, че има само едно нещо, което може да накара средният американски притежател на биткойни да продаде всичките си цифрови пари. Това е, когато курсът на биткойна достигне $196 000. Това е средното число, получено от отговорите на всички инвеститори. Пресмятанията са направени при днешния среден курс на биткойна $7650.

В анкетата имаше и въпрос за причините за избор на биткойна. Само 8% от запитаните отговориха, че ще използват цифровите пари за покупки и транзакции – за тях това е на първо място начин за увеличение на паричните средства. Но 41% отбелязаха, че инвестират в биткойна, защото вярват, че именно тази цифрова валута и технологиите зад нея ще променят света. За 21% от анкетираните биткойнът е средство за дългосрочно хранилище – нещо като златото и среброто.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

7 коментара за "Американските притежатели на биткойни са готови да ги продадат при курс $190,000"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка