fbpx
2.7 C
София

Антивирусните програми и Google отбелязват uTorrent като вирус

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Няколко антивирусни компании започнаха да блокират uTorrent и да го класифицират като опасна и вредна програма. Дори и Google Chrome започна да блокира някои страници от официалния уеб-сайт на uTorrent и казва, че това приложение за обмен на файлове е потенциално опасно и може да навреди на компютъра.

 

По данни на VirusTotal, минимум шест антивирусни компании, включително ESET и Symantec, към днешен ден считат, че uTorrent е потенциално опасно програмно осигуряване. Файлът uTorrent.exe се асоциира с Trojan.Win32.Generic!BT на OpenCandy. Това не е първия път, когато uTorrent попада в черните списъци на антивирусните компании, но досега те никога не са били така единодушни.

От своя страна Google Chrome започна да блокира някои страници на сайта uTorrent, при това не непрекъснато, а само в отделни случаи. Така например, при опит за изтегляне на програмата, Chrome доста често блокира изтеглянето и счита, че uTorrent е вирус. Подобна ситуация се наблюдава и при изтегляне и на други програми на BitTorrent Inc.

 

Google съобщи за TorrnetFreak, че е засилена борбата с програмите, които внасят „неочаквани промени“ в компютрите ма потребителите. Поведението на браузъра е резултат от именно тези подобрения.

Засега коментари от BitTorrent няма.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
vasilissv
vasilissv
6 години

Отдавна се „разведох“ с стази програма и си ползвам 64-битовата версия на Кометата.:computer2:

I love anime
I love anime
6 години

Чудно,аз нямам такива проблеми с Есет,да блокирва или прочие нещо по програмата 🙂 (не е кракната)

Sinay Mutra
Sinay Mutra
6 години

Програмата е биткоин миньор! когато програмата не се използва максимум до 25% от процесорната мощ и до 200-300 макс от системната памет е заета :down: Open Candy или така наречения нежелан софтуер може да бъде блокиран чрез настроики панела на програмата :hush: и/или офлайн инсталация/ъпгрйд на торент клиента.

Нови ревюта

Подобни новини