Антивирусните програми и Google отбелязват uTorrent като вирус

3
143

Няколко антивирусни компании започнаха да блокират uTorrent и да го класифицират като опасна и вредна програма. Дори и Google Chrome започна да блокира някои страници от официалния уеб-сайт на uTorrent и казва, че това приложение за обмен на файлове е потенциално опасно и може да навреди на компютъра.

 

По данни на VirusTotal, минимум шест антивирусни компании, включително ESET и Symantec, към днешен ден считат, че uTorrent е потенциално опасно програмно осигуряване. Файлът uTorrent.exe се асоциира с Trojan.Win32.Generic!BT на OpenCandy. Това не е първия път, когато uTorrent попада в черните списъци на антивирусните компании, но досега те никога не са били така единодушни.

От своя страна Google Chrome започна да блокира някои страници на сайта uTorrent, при това не непрекъснато, а само в отделни случаи. Така например, при опит за изтегляне на програмата, Chrome доста често блокира изтеглянето и счита, че uTorrent е вирус. Подобна ситуация се наблюдава и при изтегляне и на други програми на BitTorrent Inc.

 

Google съобщи за TorrnetFreak, че е засилена борбата с програмите, които внасят „неочаквани промени“ в компютрите ма потребителите. Поведението на браузъра е резултат от именно тези подобрения.

Засега коментари от BitTorrent няма.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Sinay MutraI love animevasilissv Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Sinay Mutra
Sinay Mutra

Програмата е биткоин миньор! когато програмата не се използва максимум до 25% от процесорната мощ и до 200-300 макс от системната памет е заета :down: Open Candy или така наречения нежелан софтуер може да бъде блокиран чрез настроики панела на програмата :hush: и/или офлайн инсталация/ъпгрйд на торент клиента.

I love anime
I love anime

Чудно,аз нямам такива проблеми с Есет,да блокирва или прочие нещо по програмата 🙂 (не е кракната)

vasilissv
vasilissv

Отдавна се „разведох“ с стази програма и си ползвам 64-битовата версия на Кометата.:computer2: