Арабска търсачка ще конкурира Google и Yahoo

5
17

Новият сайт е наречен Сауафи и се планира да стартира в последното тримесечие на 2006 година. Той може да се окаже люта конкуренция на сегашните водещи търсещи машини Google, Microsoft MSN и Yahoo, които предлагат само базово арабскоезично търсене.

В основата на начинанието стоят немската фирма за интернет технологии Seekport и партньорът й от Саудитска Арабия Integrated Technical Solutions. Сауафи се надява да повтори успеха на местната китайскоезична търсеща машина Baidu.com, която направи реализира много голям напредък на своя пазар с около 100 милиона потребители. Сауафи ще е насочена към арабския свят, където има 280 милиона души. Все още разпространението ма интернет в тези страни е ниско, но за сметка на това големи общности от арабско население живеят в САЩ и Европа. Перспективите за новото начинание изглеждат добри. Проучване на дубайската изследователска фирма Madar показва, че броят на арабските Интернет потребители може да скочи до 43 милиона човека през 2008 година.

Източник: ComputerWorld

СПОДЕЛИ
Предишна новинаnovaPDF 3.1 Build 165
Следваща новинаWinOrganizer 3.3 Build 957

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "Арабска търсачка ще конкурира Google и Yahoo"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка