Арабска търсачка ще конкурира Google и Yahoo

5
4

Новият сайт е наречен Сауафи и се планира да стартира в последното тримесечие на 2006 година. Той може да се окаже люта конкуренция на сегашните водещи търсещи машини Google, Microsoft MSN и Yahoo, които предлагат само базово арабскоезично търсене.

В основата на начинанието стоят немската фирма за интернет технологии Seekport и партньорът й от Саудитска Арабия Integrated Technical Solutions. Сауафи се надява да повтори успеха на местната китайскоезична търсеща машина Baidu.com, която направи реализира много голям напредък на своя пазар с около 100 милиона потребители. Сауафи ще е насочена към арабския свят, където има 280 милиона души. Все още разпространението ма интернет в тези страни е ниско, но за сметка на това големи общности от арабско население живеят в САЩ и Европа. Перспективите за новото начинание изглеждат добри. Проучване на дубайската изследователска фирма Madar показва, че броят на арабските Интернет потребители може да скочи до 43 милиона човека през 2008 година.

Източник: ComputerWorld

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
jivkojjMelmak ®bugsCoMMeRCiAlbrigante Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
jivkojj
jivkojj

Смятайте каква цензура ще е въртре. Затова пък лесно ще се намират упътвания за управление на самолети; Как да направим „коктеил Молотов“ с продуктите на мама; как да стреляме с Калашников-начално обучение – в рубриката за най-малките.
Портала няма да е 24 часа UP, а ще прави паузи по икиндия или както им се казват паузите за молитви.
Направо ще разбият google.

Melmak ®
Melmak ®

Крайно време е ! Първо микрософт сега и арабите – направо ще го разбият тоя гугъл.

bugs
bugs

Лелееее представям си я вече … гугъл поставят разни весели картинки около логото си а тази навярно ще има разни бомби самоделки на препаски, калашници и … моми с фереджета …. хахахахаххахахахахха 🙂

CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

Това ако навлезне в целия свят и даже и в Европа , ще е голямо шоу , конкуренцията между Google и тази арабската 😉 Вече нямам търпение :clap: :clap: :clap:

brigante
brigante

ami kolko primerno na6ta bg tarsa4ka yes.bg e konkurencia na googleto da kajem to i tea arabi i te 6e sa im tolkoz aaaaaaaaaaa hahahha
da si pravat be koi gi spira:)))))))))
te i iaponskite sigurno sa 2 veka predi si4ki drugi ma ko da se prai hahahahaahhaahahahaha:)))))))))))))
:drink: abe haide da piem be hahahhaaeti.8k.com