6.7 C
София

Бил Гейтс иска да спаси живота на 2.5 млрд. души със съвсем нов тип тоалетни

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

В сряда и четвъртък инженери, филантропи, журналисти и други хора с различни професии и занимания ще се съберат във „Фондацията на Бил и Мелинда“ в Сиатъл, за да присъстват на изложението „Преоткриването на тоалетната“ (“Reinvent the Toilet Fair”), проект, подкрепен от 3 млн. долара, осигурени от Фондацията, където ще се представят революционни тоалетни, които не се нуждаят от вода, електричество, или дори връзка към септичен канал. Целта на проекта е да подобри живота на 2.6 млрд.човека в страните от Третия свят, които нямат достъп до тоалетна.

Липсата на нормална канализация, може да изложи хората на смъртоносни болести, и както Бил Гейтс посочва в своя блог: „ние се нуждаем от нови идеи, които да ни помогнат да намалим болестите и да превърнем екскрементите в стойностни неща, като гориво, торове и чиста вода.“

Самият Гейтс ще присъства на събитието, той публикува клипче в акаунта си в Туитър, в което се разкрива причината, поради която се нуждаем от „тоалетна революция“:

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини