Нарастващото напрежение между Северна Корея и САЩ силно се отразява на глобалния пазар, особено на класическите активи. Но за биткойна тези събития преминават почти незабележимо и дори обратното, отразяват се позитивно.

Падането на цените на акциите в САЩ продължава трети пореден ден. Washington Post съобщи, че в края на минлата седмица е регистриран един от най-лошите борсови дни за цялата 2017 година. Спадът на цените на различни акции се усети и във Великобритания и Европа.

Самата природа на биткойна е такава, че той не би трябвало да има резки пикове във волатилността, предизвикани от напрежението и безпокойството в реалния свят. Растящото напрежение между ядрените държави оказва негативно въздействие върху класическите активи и на практика не оказва никакво влияние на биткойна.

През това време цените на всички цифрови валути продължиха да растат, без да се влияят от случващото се в нецифровия свят.

От друга страна, Bitcoin Cash регистрира най-големия спад за цялата кратка история на своето съществуване. Но това е свързано преди всичко с трудностите по продажбите на тази криптовалута.

Криптовалутите имат свои пикове и спадове, които зависят от вътрешни фактори. Цените на цифровите валути не се влияят от външните събития и няма да бъдат засегнати в случай на глобални негативни събития.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
8 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
FlexСтоянСветльоpump & dumpdjagi Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
LALALALALA
LALALALALA

Вица на деня.

След 3тата световна ако има тотален wipe, откъде ще си дръпнеш койновете? На какъв терминал ще ги ползваш ако няма компоти?
Какво ще си купиш с тях – печено месо от мутирал плъх ли?
Болни мозъци.

Пенчо
Пенчо

Децентрализирана мрежа говори ли ти нещо здрав мозъко с 1 клетка? Дори и само 1 компютър или телефон да остане с леджъра него и цялата система може да заработи отново.

Коментатор
Коментатор

И въпроса е кой ще е този телефон. И дали пък не е пипан леджъра, и т.н.

DNA
DNA

@ Пенчо – ти си тотално децентрализиран пич! В казаното от LALALALAЛЯ има меко казано достатъчно смущаваща доза истинност! НЕ е въпроса само къде, кой и как ще ги дръпне, а кой и на какъв курс ще ти ги обмени и за какво и каква ще им е реалната себестойност сравнена с бутилка чиста вода или храна 😉 Това е!

Пенчо
Пенчо

В такъв случай и твоите хартиени пари няма да имат смисъл, ама според мене няма как да се унищожат всички хардискове флашки и т.н. на които я има системата.

tarbh
tarbh

Пенчо, като няма ток, яж биткойни…

Пенчо
Пенчо

Ти си яж тока аз ще си ям биткойните за 5000 долара да ми е гадно хахаха

тъй-тъй
тъй-тъй

Ще отбягна очевидния рекламен трик и логически абсурд в заглавието и ще отбележа: традиционните активи са оцелели при две световни войни/и стотици малки/, а биткойнът – при нито една.
ПП. При евентуална трета световна война, най-вероятно основната търговия ще е разменната, а най-ценните активи ще са храната и средствата за оцеляване. Биткойни-миткойни, акции, пасиви, активи и прочее борсови атрибути няма да струват пукната пара.
ППП. Калдата, май усетихте че биткойн статиите генерират трафик заради споровете…

тъй-тъй
тъй-тъй

Забравих да добавя нещо, относно другия абсурден пасаж: „Самата природа на биткойна е такава, че той не би трябвало да има резки пикове във волатилността, предизвикани от напрежението и безпокойството в реалния свят.“ Как е възможно да се напише подобно нещо, при условие че сме свидетели на непрекъснати резки пикове, доста често предизвикани именно от напрежението и безпокойството в реалния свят.

djagi
djagi

Всички световни сили и могъщи икономически държави всеки месец купуват десетки тонове ЗЛАТО.

pump & dump
pump & dump

Балонът с койните е така здраво раздут, че ще се спука всеки момент. И после разни Пенчовци ще реват като вложители в пирамиди през ’90-те и ще се чудят кой им прибра парите и как станА тоя номер! 🙂

Светльо
Светльо

Край. Щом панелните финансови експерти са си казали тежката дума, значи с Биткоин е свършено. Хаха!

Flex
Flex

Биткойна, както акциите се влияе и то много от слухове и настроения. Генералния му тренд в общи линии съвпада със златото. В общи линии защо изобщо се катери, след като не можеш да си купиш бира с него на повечето места: 1. Нелегални дейности – де що има черен пазар се роди с биткойните 2. Казина и онлайн хазарт – вместо да плащат 50-60% данъци, масирано количество ползват биткойни и си удвояват печалбите 3. Убежище, подобно златото, но много по-достъпно за търговия от нормалните хора и няма как да ти го вземат, както се е случвало многократно с трупаното злато… Виж още »

Стоян
Стоян

„Лимитирана наличност, ограничен ресурс е, и ще свърши.“
Това определено не е вярно. Непрекъснато се генерират все повече и повече bitcoin, изобщо не намаляват, и при това не се виждат никакви ограничения за създаването им в бъдеще. Тоест, това е един неизчерпаем ресурс. Освен това, всички твърдят, че е изгодно, т.е. цената за производството им е много по-ниска от тяхната стойност. А се прогнозира и че стойността му непрекъснато ще расте.
Всичко това категорично противоречи на всякаква пазарна логика.

Flex
Flex

Лимитиран е, само 21 милиона биткойна могат да бъдат изкопани, като на всеки няколко години наградата пада наполовина за блок (последното намаляне беше преди 2 месеца). Последния биткой ще бъде изкопан на 7-ми май 2140-та, но доста преди това са вече трохички. Биткойните за блок стартираха от 50, сега са 12.5. Биткойна не случайно се нарича дигитално злато, той е направен да има точно свойствата му – все по-трудно добиващ се ресурс от изчерпващи се източници. Идеята е да няма инфлация и обезценяване както става с нормалните пари, където просто се печатат още. Реално биткойна не се създава от нищото,… Виж още »

Flex
Flex

За цената за производство – биткойна е направен така, че се самонастройва спрямо мощностите на мрежата – вдига си трудността спрямо колко народ смята, на всяка седмица се пренастройва. При което няма значение дали 1 компютър в света копа или всички с телефоните си дори, времето е едно и също с леки вариации. Ако искаш да видиш как е нарасвала трудността, спрямо мощностите които се вкарват: https://bitinfocharts.com/comparison/bitcoin-difficulty.html Та с цената на производството е малко щекотлив въпрос – прави се нов копач, който е мега оптимален и харчи малко – народа почва да купува, първите стотин печелят много, като харчат малко,… Виж още »