Нарастващото напрежение между Северна Корея и САЩ силно се отразява на глобалния пазар, особено на класическите активи. Но за биткойна тези събития преминават почти незабележимо и дори обратното, отразяват се позитивно.

Падането на цените на акциите в САЩ продължава трети пореден ден. Washington Post съобщи, че в края на минлата седмица е регистриран един от най-лошите борсови дни за цялата 2017 година. Спадът на цените на различни акции се усети и във Великобритания и Европа.

Самата природа на биткойна е такава, че той не би трябвало да има резки пикове във волатилността, предизвикани от напрежението и безпокойството в реалния свят. Растящото напрежение между ядрените държави оказва негативно въздействие върху класическите активи и на практика не оказва никакво влияние на биткойна.

През това време цените на всички цифрови валути продължиха да растат, без да се влияят от случващото се в нецифровия свят.

От друга страна, Bitcoin Cash регистрира най-големия спад за цялата кратка история на своето съществуване. Но това е свързано преди всичко с трудностите по продажбите на тази криптовалута.

Криптовалутите имат свои пикове и спадове, които зависят от вътрешни фактори. Цените на цифровите валути не се влияят от външните събития и няма да бъдат засегнати в случай на глобални негативни събития.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари