Британската полиция ще бори безредиците с помощта на лазерни пушки

3
29

През последното лято Великобритания беше подложена на голямо напрежение, тъй като улиците на Лондон бяха залети от мародери, които се възползваха от създалата се ситуация, за да грабят и рушат. Местните власти работят активно върху контрамерки, които да блокират подобни явления занапред и едно от предлаганите решения е лазерна пушка, която да заслепява временно обезумялата тълпа, предаде Gizmodo, цитирайки британския вестник Telegraph.

Хората, които бъдат уцелени от пушката ще се почувстват така, сякаш са погледнали директно в Слънцето. Лазерът, с който ще бъдат оборудвани оръжията е от тип SMU 100 и може да неутрализира своята цел, ако тя се намира на разстояние до 500 метра. Пушката може да създаде стена от светлина, която е с размери до 3 квадратни метра.

Цената на един екземпляр от новите неутрализиращи оръжия ще бъде около 25 хиляди британски лири. Освен с лазер, те ще бъдат оборудвани и с инфрачервени мерници, които да помогнат на полицията да се прицели в желаните обекти, намиращи се сред големи тълпи.

Остават съмнения колко безвредни ще бъдат пушките за човешките очи и дали няма възможност с тях да бъде ослепен човек. За борбата с безредици отдавна се ползват струи с вода от противопожарни маркучи, но те са доста по-безопасни от лазерните лъчи, които биха могли да изгорят перманентно ретината на очите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари