Бъдещето на Microsoft

21
25

Експерти на изданието Infoworld съставиха няколко сценария, в които компанията Microsoft може да се развива в близките 5-10 години. Избрахме най-интересните моменти.

Първият сценарий – най-негативен. Ако всичко върви според него, Microsoft няма да бъде в състояние да адаптира „компютърния облак” в рамките на своите продукти и ще се превърне в една малка фирма, посветена изцяло на разработката на софтуер.

Вторият сценарий също е доста отрицателен. Според него, Microsoft няма да могат да се променят и много конкуренти ще заемат част от техните позиции. В резултат на това, компанията ще влезе в един продължителен период на бавен упадък, който ще повлияе негативно върху цялата индустрия.

Според третия сценарий Microsoft ще обнови своя подход към софтуера и всички основни продукти ще мигрират в „контролния облак”.

Четвъртият сценарий се разглежда като вариант, в който Microsoft не само ще сметне „компютърния облак“ като необходимост, а ще се възползва от пълните му възможности, за да може отново да заеме лидерска позиция.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
21 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари