fbpx
3 C
София

ВВС на САЩ преминават към Windows 10

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

ВВС на САЩ започнаха прехвърляне на всички свои компютри към работа с операционната система Windows 10 Secure Host Baseline. Според Defense Aerospace, пълният преход към новата операционна система ще стане в рамките на две години. Очаква се, че по този начин ще се повиши безопасността на компютърните системи на американските военновъздушни сили и ще се създаде една обща и еднообразна операционна среда, в която ще се осъществява обработката на данните и обмена на информация.

 

Инсталирането на новата ОС  ще стане на всички стационарни и портативни компютри, които са способни да работят под управлението на Windows и Linux. В рамките на тази модернизация ще бъде заменена част от остарелите компютри, производителността на които не е достатъчна за работа с Windows 10.

Към днешен ден компютрите на американските ВВС работят под управлението на Windows NT 3.5/4.0/5.0, Windows 98/XP/2000/7, използват се и различни Linux дистрибуции, включително Red Hat. Тренажорът за самолетите A-10 Thunderbolt II работи с Windows XP.

Тази мащабна програма за обновяване на компютърната техника и софтуера бе приета през месец март тази година. Пентагонът възнамерява да прехвърли към Windows 10 Secure Host Baseline над три милиона стационарни и мобилни компютри.

Windows 10 Secure Host Baseline е предварително конфигуриран файлов образ на операционната система за бързо инсталиране в паркове от компютри. В него са включени всички сертификати по безопасност и протоколите за шифриране и обмен на информацията, използвани от военните. Изискванията към тази версия на Windows 10 са разработени от Пентагона и АНС в края на миналата година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини