Вече се предлагат книги със статии от Wikipedia

0
29

Wikipedia, съвместно със свои партньори, вече предлага нова услуга на потребителите, които ползват нейната английска версия. Свободната енциклопедия дава възможност на всеки да сглоби своя собствена книга, съставена с части от огромната база данни със съдържание на английски език. Поради спецификите на лиценза, който притежава съдържанието на интернет енциклопедията, всеки има възможността легално да получи достъп до съдържанието и да го използва както намери за добре.

Компанията която предлага атрактивната услуга се нарича PediaPress и работи в тясно сътрудничество с Wikipedia. В момента издателите предлагат книги с меки корици, но скоро се очаква и възможността за поръчка на качествени произведения с твърди корици, които са сглобени според предпочитанията на клиентите.

Цената на книгите, които се изготвят благодарение на нетрадиционната услуга, варира според това, какъв е броят на страниците. Стартовата сума за една книга е около девет щатски долара и расте според екстрите и обема. Клиентите имат и възможност да изтеглят сглобената от тях книга под формата на PDF документ.

Самото съставяне на книгата става благодарение на лесни за употреба инструменти, които се намират в сайта на PediaPress. Един от малкото недостатъци на тази технология е, че съдържанието на свободната енциклопедия Wikipedia се актуализира и редактира постоянно, което обезценява информацията в хартиените копия с течение на времето.

Можете да видите кратко видео, в което нагледно се показва процесът по създаването на книга със статии от Wikipedia, ако последвате тази връзка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари