Виртуална любовница си отмъщава чрез MMORPG

0
77

Понякога в технологичните новини се появяват и такива любопитни, които от една страна предизвикват усмивки, но от друга ни карат да си дадем сметка до колко съвременните технологии са навлезли в живота ни и диктуват ежедневието ни.

Ето и конкретната ситуация: в Япония мъж и жена се запознали и станали приятели в рамките на глобална, многопотребителска ролева онлайн игра Lineage. С течение на времето станали виртуална двойка и завързали по-близки отношения. До толкова близки, че си споделяли дори… паролите за достъп към своите акаунти. Но минало още време и както не рядко се случва, представителят на по-силната половина от човечеството станал инициатор на разрив в отношенията, за което се наложило… да си плати. Отмъстителната японка влязла с акаунта на своя бивш “самурай” и без много да се замисля “изхвърлила” всичкото му виртуално имущество – и в частност – оръжия, артефакти и доспехи.

“Измаменият Ромео” решил да се обърне към полицията, защото трябва да се има предвид, че в играта Lineage доста трудно и дълго се събира виртуално имущество. Но така или иначе, едва ли ще бъде образувано дело по случая, тъй като реални пари и ценности не са откраднати. А за да бъде наложено административно наказание юристите също ще трябва да поработят къртовски, за да намерят основание. Между другото, интересен е фактът, че дамата, за която става дума – японката-адепт в MMORPG Lineage – е на възраст над 30-те.

Остава да се надяваме, че историята ще послужи като урок за поклонниците на MMORPG. Кражбите на акаунти, повреда в сървърите, а сега и отмъщение на виртуални приятели – всичко това може за секунди да унищожи виртуалните ви постижения, за които сте пропилели не един час. И се получава така, че просто сте изгубили ценното си време. Това е добър повод да се замисли човек и да намери по-подходящ (а защо не и по-доходен) начин за почивка и развлечения.

Източник: Днес+

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари