Властите на Крим са готови да разгледат предложението на Дуров за създаване на информационна офшорна зона

5
56

Предложението на Павел Дуров за създаване на зона, свободна от авторски права трябва да бъде конкретизирано, заяви вътрешният министър на Крим Дмитрий Полонски.

 

„С удоволствие ще разгледаме предложението, направено от Павел Дуров, относно IT-сферата в Крим“ – каза Полонски. В Крим от три години действа свободна икономическа зона. Ако г-н Дуров има каквито и да е предложения, свързани с някакви, дори и малки промени в тази зона – може би да се добавят и разширят действията на IT-компаниите, ние с удоволствие ще приемем и разгледаме подобни предложения“ – добави Полонски.

Министърът каза още, че Дуров просто е споделил една идея, но всяка идея трябва да бъде подкрепена от конкретен добре обмислен писмен документ. Полонски подчерта, че трябва добре да се разбира същността на приложението, за какво точно ще служи и какви ще бъдат правилата на играта.

 

Да си припомним, че бившия ръководител на „ВКонтакте“ и основател на Telegram предложи да се създаде „информационен офшор“ в Русия, тоест, територия, в която не действат авторските права и патентите на американските и европейските компании.

„За XXI век тази мярка е по-актуална отколкото санкциите срещу ембаргото и воденето на военни учения. За понижаване на рисковете информационният офшор може да бъде локализиран в Крим – територия, която от гледна точка на западния свят и така се намира извън закона“ – каза Дуров.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари