Властите на Крим са готови да разгледат предложението на Дуров за създаване на информационна офшорна зона

5
49

Предложението на Павел Дуров за създаване на зона, свободна от авторски права трябва да бъде конкретизирано, заяви вътрешният министър на Крим Дмитрий Полонски.

 

„С удоволствие ще разгледаме предложението, направено от Павел Дуров, относно IT-сферата в Крим“ – каза Полонски. В Крим от три години действа свободна икономическа зона. Ако г-н Дуров има каквито и да е предложения, свързани с някакви, дори и малки промени в тази зона – може би да се добавят и разширят действията на IT-компаниите, ние с удоволствие ще приемем и разгледаме подобни предложения“ – добави Полонски.

Министърът каза още, че Дуров просто е споделил една идея, но всяка идея трябва да бъде подкрепена от конкретен добре обмислен писмен документ. Полонски подчерта, че трябва добре да се разбира същността на приложението, за какво точно ще служи и какви ще бъдат правилата на играта.

 

Да си припомним, че бившия ръководител на „ВКонтакте“ и основател на Telegram предложи да се създаде „информационен офшор“ в Русия, тоест, територия, в която не действат авторските права и патентите на американските и европейските компании.

„За XXI век тази мярка е по-актуална отколкото санкциите срещу ембаргото и воденето на военни учения. За понижаване на рисковете информационният офшор може да бъде локализиран в Крим – територия, която от гледна точка на западния свят и така се намира извън закона“ – каза Дуров.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
サムライオートバイ
サムライオートバイ

Готина новина

fantoma
fantoma

хаха, ток нямат ама ИТ ще развиват. Сигурно е свързано с обещаната 2050г телепортация :wors:

Azhen
Azhen

Ти май нещо много песимист го раздаваш , не забравяй както са сега , смартфоните , подводниците и много други неща които създадени от науката , така те са се считали за научна фантастика в миналото и смятани за невъзможни и невероятни.Според мен сме на прага на нова ера в откритията на технологията като започнем с Изкуствен ителект , глобална роботизация в преприятията ,безплатна енергия ( макар че надали ) телепортация , квантови процесори за масово потребление , те са вече реалност но не са усъвършенствани за крайния потребител.Виртуалната реалност тепърва ще започне да се използва не само в сферата… Виж още »

Agentpat™
Agentpat™

Имат вече ток! А майдановците скоро ще го духат под вода!

Светльо
Светльо

Не ги мисли, ако изпаднат в енергийна криза, те си имат подвижни ядрени генератори на ремаркета, които само е нужно да бъдат сложени до река или море.