В Гърция забраниха на шефовете да четат имейлите на служителите

0
26

Гръцките власти за защита на личните данни (APD) забраниха на ръководителите на компаниите в страната да упражняват контрол върху личните имейли на служителите си, съобщава агенция AFP.

От APD, чието решение има доста противоречив характер, забраняват на гръцките компании да събират и контролират информация, свързана с контактите на служителите си, включително и на имейлите им. В същото време обаче решението не предвижда глоби за работодателите.

Решението е било взето след подадена жалба от страна на синдикатите на служителите на гръцка компания, чието име не е било разкрито.

Въпросната компания инсталирала специални софтуерни програми, наречени „Virtual Network Computing“, даващи възможност да се получи информация за страниците, които са били отваряни, клавишите на клавиатурата, които са натискани, както и направените кликания с мишката.

Компанията не е информирала служителите си за инсталирането на софтуера, като освен това тя направила и досиета на посещаваните интернет сайтове. Върхът на всичко бил, когато ръководството решило да закрие пощенската кутия на един от служителите, зашото изпращал прекалено много писма.

Според APD все пак е допустим контролът на имейлите, свързани с дейността на служителите.

Източник: Investor.BG

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари