В Китай са арестувани 15 000 души за престъпления в Глобалната мрежа

2
46

Китайската полиция гордо съобщи, че за периода от 2013 до 2015 година е арестувала около 15 000 души за „заплаха на безопасността в Интернет“. Преди две години държавният глава на Китай зададе курс за почистване на Глобалната мрежа от вредни елементи, които не съответстват на идеалите на Комунистическата партия и китайския народ. Това са всякакви мошеници, крадци, педофили, опозиционери и други „утайки на обществото“


Засилената активност на специализираните органи в Интернет бе отбелязана и от независими китайски изследователи. Те считат, че властите осъзнават важността на Мрежата и необходимостта да бъде контролирана.

Министърът на обществената безопасност на Китай заяви в официален форум, че полицията е инициирала 7400 наказателни дела, но не се съобщава за какъв период от време се отнася тази статистика. Това не е всичко. През месец юли тази година бе стартирана шестмесечната програма „Почистване на Интернет“, която предвижда полагането на още по-големи усилия за борба с компютърните престъпления.

Неотдавна се появи информация за предприети мерки срещу 66 000 уеб-сайта, които разпространяват „нелегална и вредна информация“, включително и рекламиране на порносайтове, взривни вещества, огнестрелно оръжие и хазартни игри.

За по-добър контрол на населението от 1-ви март 2015 година Китай забрани използването на псевдоними в Интернет. Всички акаунти трябва да съдържат истинските имена и фамилии.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари