В процесора Qualcomm Snapdragon 820 е вградено машинно обучение за борба с вреден код

0
29

Антивирусните програми винаги са с една стъпка назад, понеже се опитват да се противопоставят на вече създадени компютърни вируси и вреден код. Антивирусните решения често използват бази данни, съдържащи сигнатурите на известните вируси, която не помага много при новите вируси и троянци. Qualcomm може би ще помогне за намиране на решение за този проблем с помощта на технологията Smart Protect, в която се използва машинно обучение за мониторинг на безопасността в реално време.

 

Вместо да се използва статичен списък с познати заплахи, технологията наблюдава за подозрително поведение на приложенията. Smart Protect за пръв път ще бъде представен в бъдещия флагмански процесор Snapdragon 820, за който се появяват все повече данни. Известно е, че той ще разполага със значително подобрена графична система, която ще е достатъчна за използването на новия чип в устройствата за виртуална реалност. Производителят ще предложи и приложно програмен интерфейс, с помощта на който който антивирусните програми ще могат да използват Smart Protect.

Очаква се новата технология да може мигновено да разпознава и класифицира подозрителното или аномалното поведение на приложенията. Те ще бъдат класифицирани по степента на опасност – от рекламни до заплашващи безопасността на системата. Технологията е интегрирана директно в процесора и за нейната нормална работа не е необходима връзка с Глобалната мрежа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари