В следващите версии на Windows 10 ще бъде вграден филтър за синия цвят

6
49

Информацията че Windows 10 ще има възможност да понижава интензивността на синия цвят се появи доста отдавна, но тази функционалност така и не излезе в тестовите компилации на операционната система. Оказа се, че това ще стане съвсем скоро.

Още в следващите версии на ОС Windows 10, които трябва да излязат след Нова година се очаква да бъде интегрирана опцията за по-топло излъчване на дисплеите. Тази настройка силно намалява вредата, която компютърните монитори нанасят върху човешките очи при слабо осветяване на помещението.

Информацията е на Зак Боудън от Windows Central. Той публикува в в своя Twitter скрийншот от неизлязлата още версия 14997 на Windows 10. Ясно се вижда плъзгача, активиращ автоматичното понижаване на синия цвят. Ще има и други настройки за това излъчване.

Microsoft вече представи Windows 10 build 15000 като компилация за вътрешно ползване, а това означава, че версия 14997 най-вероятно ще се появи малко след новогодишните празници.

Филтърът за синия цвят бе въведен от Apple в една от версиите на iOS 9. След това идеята бе използвана в най-различни компютърни устройства и операционни системи. Функцията дава удивително добри резултати и е особено полезна при големите монитори, пред които потребителите прекарват много повече време, отколкото пред смартфоните.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pix3l
pix3l

Too much Windows 10 articles around… but I’m still not interested. 😀

Анонимен
Анонимен

I’m interested. Точно това ми трябва. В момента ползвам f.lux.

Чиче
Чиче

Именно. Не ти трябва – f.lux е достатъчно функционален – върши си работата, нагаждайки се според местоположението на компютъра, и позволява избор в какви граници да варира манипулацията на цветовата гама. С една дума – Супер!

Тони
Тони

На кой ще му е полезно това, след като го имаме като вградена опциа в монитоирите. Отдавна ги правят така и eye-care си е по default активирано:)

Тони
Тони

Сори за правописните грешки:)

Иван
Иван

Ще е полезно на тези които не знаят за тези функционалности или не могат да ги ползват! Както и за хората които не са разбрали досега за здравната нужда от това ограничение. Надскочи българина-божество в себе си и си представи че наоколо освен теб има и други хора! С представа или без, около теб има други хора!