fbpx
21.4 C
София

В Япония създадоха най-лекият хеликоптер в света, тежащ 12 гр.

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Най-големият японски производител на мастилено-струйни принтери Seiko Epson Corp. представи последния си продукт- летящ робот, обявен за най-лекият в света. Роботът тежи малко над 12 гр. и работи напълно самостоятелно.
Миниатюрният робот, наречен „iFR-II“, или „Flying Robot II“ (летящ робот) е с височина 85 мм. и дължина 136 мм., което е малко повече от размерите на предшественика му „FR“, представен през миналата година.
Според компанията „FR“ е най-малкият робот в света, но за да функционира той трябва да е свързан към енергиен източник.
При FR II този проблем не съществува, тъй като се управлява с дистанционно и има батерия, без която тежи едва 8,6 гр. Устройството разполага и с камера.
“В бъдеще възнамеряваме апаратът да се използва в сферата на човешката сигурност, да предпазва живота на хората, защото може да проникне до всякакви места ”, обясняват от компанията.
Хеликоптерът може да лети в продължение на три минути и да предава директни картини, като тези негови качества са били демонстрирани на пресконференция.
Засега не се предвижда продажбата на прототипа.

Източник: investor.bg


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Huawei Watch GT 4 – среща на модата и иновациите около вашата китка

Съвсем не изненадващ е фактът, че  Huawei разполага с една от най-мощните екосистеми, когато става въпрос за носими устройства. Всяка година компанията обогатява своята...

Подобни новини