ГДБОП спря още един незаконен сайт за филми

4
28

Служители от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” в ГДБОП и колегите им от Хасково проведоха операция по документиране и пресичане на незаконно използване на филми без съгласието на правоносителя чрез интернет страница http://filmitv.net.

В хода на извършената проверка антимафиотите установили собственика на сайта, чрез който се е предоставял достъп до неограничен брой потребители на филми, чиито права за разпространение на територията на България са собственост на българска компания за разпространение на филми. По този начин били нанесени огромни щети на българските дружества, които упражняват тази дейност, спазвайки българското законодателство.

В рамките на образуваното досъдебно производство последвало претърсване от жилището на собственика в Хасково. Оттам е иззета компютърната система, чрез която е администрирал и поддържал инкриминирания сайт.

След разпореждане на ГДБОП, достъпът до сайта е преустановен.

Поредната успешна операция на дирекцията е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към министъра на културата, за ограничаване на интелектуалното пиратство в Интернет.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари