Две нови редакции на Windows 10: Cloud и Starter

1
67

В края на миналата седмица се появи неофициална информация, че е възможна появата на облачна версия на Windows 10 с име Cloud shell. Сега уеб-порталът petri.com публикува информация за два нови варианта на операционната система Windows 10.

Редакциите Cloud и Cloud N* за Retail и OEM дистрибуциите се споменават в лицензния файл Pkeyconfig.xrm-ms на Windows 10 build 15019, който може да бъде разгледан например с помощната програма Product Key Configuration Reader. Да си припомним, че зад тази облачна редакция се крия някаква олекотена версия на Windows 10, предназначена за „съвременния компютърен свят“.

Появи се и скрийншот за още един вариант на новата операционна система. Това е Windows 10 Starter, която също е записана във файла Pkeyconfig.xrm-ms. Засега няма информация какви са разликите между версиите, но Starter редакцията на Windows 7 имаше редица съществени ограничения, като например не можеше да се персонализира интерфейса. Тази редакция не получи разпространение и в ОС Windows 8 и се наложи мнението, че Microsoft се е отказал от Starter Edition.

Постепенно се натрупва информация, че софтуерният гигант наистина създава облачна версия на своята операционна система, която навярно ще се нарича Windows 10 Cloud, ще бъде по-опростена и ще може да работи със слаб хардуер, а приложенията да се изпълняват в сървърите на Microsoft.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
CHIMERA Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
CHIMERA
CHIMERA

Работата отива на Google OS , хем те знаят какво правиш , хем си зависим от интернет (скорост и стабилност) 🙂
Слаб хардуер и бавен нет , ще е забавно 🙂