fbpx
22.8 C
София

Две трети от потребителите в проучване използват смартфона си за работните задачи

Най-четени

С наближаването на края на 2021 г. популярният технологичен портал TechRadar Pro поръча ексклузивна анкета от OnePlus, за да проучи използването на смартфони по време на работа.

Тъй като светът се ориентира все повече към хибридни режими на работа или към дистанционна работа използването на смартфони е гореща тема, особено когато става дума за използването на личните устройства, използвани на работното място.

Отминаха дните, когато служителите в офиса бяха вързани за бюрата си и работеха от остарели Windows компютри – работното взаимодействие сега се е променило изначално и вече почти нищо не работи по начина, по който работеше само допреди няколко години. Тази промяна идва не само заради онлайн режимите на работа, които настъпиха по целия свят, когато пандемията от коронавируса се разрази, но и става въпрос за начина, по който работните процеси започнаха да се ситуират, след като възникнаха изцяло нови ниши на пазара на труда и изцяло нови сфери на дейност. Професии като инфлуенсъри в социалните мрежи дори не съществуваха преди няколко години, а сега тяхната работа зависи изцяло от смартфоните им.

Използване на смартфона като основно устройство за работа

Ако бъдете попитани кое смятате, че е най-често използваното устройство за извършване на работните задачи, независимо дали става въпрос за работа в офиса или от вкъщи, може би уверено бихте отговорили, че става въпрос за компютър – бил той настолен или преносим. Едва ли обаче ще кажете, че хората по света масово работят от мобилно устройство – и то не от таблет или някаква друга форма на хибридно устройство, а от смартфона си. Оказва се обаче, че е точно обратното.

За да разберат повече по въпроса, TechRadar са задали няколко въпроса на повече от 500 души от САЩ и Обединеното кралство по отношение на това за какво и колко най-често използван смартфона си и колко често се случва да го ползват за задачи, свързани с работа, а именно видео разговори, презентации, срещи и подобни неща.

Около три четвърти (73%) потвърждават, че използват смартфони за работа, като най-честата употреба е за имейл комуникация, а най-рядко ползват смартфоните си за Wi-Fi хотспот. А от тези, които използват смартфоните си за работа, шокиращите 82% използват собствения си личен смартфон, а не служебно устройство.

Повечето респонденти (46%) са използвали смартфона си за по-малко от един час на ден за работа, следвани от 1-2 часа на ден (28,3%), 2-5 часа на ден (16,8%).

Тази статистика е доста интересна, като показва доколко съвременните хора разчитат на смартфона си за какви ли не задачи, и изглежда не става дума за онези, свързани със забавление и разтоварване, а дори и за основна работа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини