Fuchsia OS е нова операционна система, създадена от нищото от Google. Тя дори използва напълно нов кернел, а не този на Linux, който откриваме както в Android, така и в Chrome OS. Нейният интерфейс също е качествено нов и ако искате да видите какво представлява, може да го направите с това демо.

Интерфейсът на Fuchsia OS не е тайна, но до момента бе показван само частично под формата на различни кодове, които не говорят много на широката аудитория. Това демо, което може да се пусне направо в браузъра, независимо дали сте на компютър или мобилно устройство, дава шанс на по-любопитните да видят върху какво всъщност работи Google вече толкова време.

Разбира се, за момента всъщност няма какво толкова да се гледа.

На практика не съществуват приложения, но демото разкрива идеята на компанията да постави своите услуги – и най-вече Google Search – в центъра на модела. Освен това е очевидно, че макар Fuchsia OS да работи на всякакви устройства, най-добре приляга тя на смартфон или таблет. Подобно решение е логично имайки предвид, че на десктоп тя трудно ще се превърне в нещо повече от нишова платформа, докато като използва опита си в Android, Google може да създаде добра мобилна алтернатива.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари