Джеф Безос дава $10 милиарда за спасяване на климата

23
887

Основателят и ръководител на Amazon Джеф Безос обяви в своя Instagram, че създава фонда Bezos Earth Fund, чрез който ще финансира дейността на учени, активисти и обществени организации, занимаващи се с проблемите по промените на климата.

Безос заяви, че още веднага ще вложи в новия фонд сумата от 10 милиарда американски долара, които от това лято ще започнат да се изразходват във вид на безвъзмездни средства. Това са около 8% от неговото финансово състояние.

„Промяната на климата е най-голямата заплаха за нашата планета. Работейки заедно с всички други искам да усъвършенствам съществуващите методи и технологии, както и да изследвам нови начини за борба с разрушителното въздействие на климата върху нашата обща планета. Тази глобална инициатива има за цел да финансира учени, активисти, неправителствени организации и всички други, които реално могат да помогнат за съхраняването и защитата на нашата природа“ – пише Безос.

View this post on Instagram

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ – Jeff

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

Според рейтинга на Forbes, 56-годишният Джеф Безос към днешен ден е най-богатият човек в света с капитал от 129,9 милиарда.

Да напомним, че на 15 януари тази година корпорацията Amazon в лицето на Безос заяви, че ще инвестира $1 милиард за развитието на малкия и средния бизнес в Индия, както и онлайн търговията в тази страна.

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
15 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван Иванов
Иван Иванов

Е това е вече лигавени и докарване пред стадото, колко е съвестен и читав тоя човечец. Реално го прави точно заради това и хората да започнат да купуват предимно от него, че видите ли колко е загрижен. А иначе това с климата си е пълна измама, да наистина нещата се променят, наистина ледовете се топят, но всичко е още в толкова начална фаза, че изобщо няма смисъл да се коментира. Да ще настъпват промени, но те ще отнемат толкова дълго време, че бъдните поколения ще имат пред достатъчно време да се борят с тях и да си търсят начина, след… Виж още »

Dave
Dave

пий си хапчетата редовно бе човек… гледай докъде си го докарал

ICE - fan
ICE - fan

В Исландия, за половин ден в малка област покрай ледовете излизат измерени около 6 тона метан.Втория почти по значимост парников газ.. Индия и Китай са едни от най-големите замърсители защото всичките тарикати от европа и америка си прехвърлиха мърсотиите там.Сега правят конгресчета и се тупат в гърдите колко видиш ли са загрижени… Защо не оставиха производствата в техните си страни, хем заетост щеше да има хем норми да се спазват пък току виж и екологията се получи.. После съчиниха идеята с квотите за парниковите газове да може да събарят кинти но никъде не се показа какво реално е постигнато.., но… Виж още »

Трошач на Тролове
Трошач на Тролове

Ти, Иван Иванов, си олицетворението на всичко онова, което е сбъркано на тоя свят. Дано по-бързо си заминеш и не създаваш поколение, че си по-страшен и от коронавируса.

фазомер
фазомер

Абе пич ние сме изправени пред екологична катострофа той вика още всичко било в начална фаза.В начална фаза е било като е почнала индустриалната революция, сега сме към крайна фаза.

Чип за зеле
Чип за зеле

Безос можеше да изхарчи $10 милиарда за много неща, но избра да финансира екологични проекти. Може решението му да не е съвсем безкористно, но това не намалява стойността му, а и в повечето благородни дела има елемент на егоизъм. Аз бих се радвал, ако инвестицията му се отплати.

Евроатлантическа 🇪🇺💶🇺🇸 България 🇧🇬
Евроатлантическа 🇪🇺💶🇺🇸 България 🇧🇬

В същото време Бай Ганьо изхарчи 10 000 лв за нощен концерт с чалгаджийка + консумация + салфетки + алкохол и кифтета на корем. За Бай Ганьо климата е климата на джиповете с тъмни стъкла, дебелото му шкембе – символ на просперитет, кифтетата и салфетките – символ на изобилие и чалга силиконките – 90-тарска естетика на квазипроституция. Бай Ганьо не е прочел повече от 6 книги, но за сметка на това „има човек“ в НАП, парламента, общината и всички структури, които биха го проверявали. Бай Ганьо е твърдо „ЗА“ статуквото и никакви си там „евроджендъри“ да му определят правилата. За… Виж още »

Иван Иванов
Иван Иванов

Ами, щом на теб този ти е идол, дари и ти някой лев де (щом не ги даваш за кюфтета ги дай за това), виж човека е притеснен, налей гипса и ти и му удари едно вайкане какво може да се случи с климата някой ден. Само дето тоя ден не се знае, нито кога ще дойде, нито дали изобщо ще дойде. Заеми и ти „правилната“ позиция да се спре всичко което замърсява, всяко производство, всички което се задвижва с изкопаеми горива. И всичко да замре, е така ще седне цялата планета със скръстени ръце в тотална безработица и ще… Виж още »

Евроатлантическа 🇪🇺💶🇺🇸 България 🇧🇬
Евроатлантическа 🇪🇺💶🇺🇸 България 🇧🇬

Аз идоли нямам, butt hurt ли си нещо от написаното?

Иван Иванов
Иван Иванов

Нещо се опитваш да осмиваш (като слагаш повечето под общ знаменател „Бай Ганьо“) поколението точно което изкара целия преход, бутна комунизма, справи се с кризите и фалитите, вкара България в ЕС и НАТО и е направило толкова за държавата, колкото никое друго поколение не е направило. Та, гледам ти не сe имаш за Бай Ганьо, нещо явно вече си се взел за европеец или американец и гледаш с надсмешка над случилото се през 90 те години. Абе нещо пикльовците много на сериозно започнахте да се вземате откакто всичко ви е поднесено на готово…

ICE - fan
ICE - fan

Смешник.. Комунизма никъде не си е отишъл, ние никога не излязохме от кризата..
А просто едно поколение израстна с лъжи..Като предните..

а де
а де

ICE – fan, ти комунизъм виждал ли си, по комунизъм живял ли си, криза виждал ли си, или за теб е криза е, че не можеш да си задоволиш снобарските желания?

Евроатлантическа 🇪🇺💶🇺🇸 България 🇧🇬
Евроатлантическа 🇪🇺💶🇺🇸 България 🇧🇬

Аз не съм се взел за европеец, аз съм европеец, Българите са едни от най-старите европейци, а държавата ни е с най-старото запазено име в Европа. „На готово“ не съм получил нищо, ставам всяка сутрин в 5 часа и работя по цял ден, седем дни в седмицата, в къщи, в офиса, в самолета и на „почивка , защото това е моят свободен избор. Демокрацията ни и свободния ни пазар беше и продължава да е лошо закован, защото беше извършен от бившите комунисти, техните деца и внуци. Влизането ни в ЕС беше един начин по който тази посткомунистическа власт да краде… Виж още »

Иван Иванов
Иван Иванов

Ти си европеец благодарение на поколението което наричаш Бай Ганьоовци. Ако не бяха те, ти щеше да си поредното чавдарче в класа и поредния „стълб“ в комунистическия завод, без право да бъдеш личност, без право да мислиш. Нищо от това което в момента го правиш, начина по който живееш, местата където можеш да учиш, пътуваш и развиваш бизнеса си нямаше да е възможно, ако поколението Ганьови, които ти осмиваш, не бяха избутали прехода, не бяха протестирали, не бяха спали по площадите, не бяха работили на по две места по време на кризата за по 3 долара на месец и не… Виж още »

Zoro
Zoro

Много благородна кауза. Надявам се другите милиардери да вземат пример от него.

dada
dada

Жив и здрав да е 🙂

tnt
tnt

“Джеф Безос дава $10 милиарда за спасяване на климата“

нормално е да дадете тези пари, нали точно от тази унищожителна индустрия сте си направили парите.

Надблюдател
Надблюдател

Именно. Но все пак е първият семит да похарчи и то толкоз много пари за климата. Може да хори в рая или знам ли . Но да погледнем оптимистично дано да стигнат парите , но съдейки от делата на Българите и особено онзи дето беше написал „Who the fuck is Greta“ – нада ли ще помогнат тез пари – в главите на всички е нужно да се обърне палачинката. Мъка мъка много народ ще измре дано пак не са невинни хора по планините само. А и с тез дизели и наща управленска власт доста черноглед ставам. Предците ни се обръщат… Виж още »

??????
??????

Той не е семит, но и да беше, какво от това? Скапани неонацисти и антисемити, затворите ще се напълнят скоро с боклуци като вас.

XaXo
XaXo

ЕВАЛА!!!

U4en
U4en

те така се купува морал, индулгенциите на 21-ви век

Ану
Ану

Вече е късно за климата… сега е по-важно да се работи с хората за да може поне да оцелее човечеството пред надигащите се климатични катаклизми… но и това си е почти мисия невъзможна… Отчаян опит нещо да се промени, но твърде късно – до 5 години парите ще са просто хартия и най-доброто и предназначение ще е да си напалиш огън да се стоплиш..
https://youtu.be/2WGUCeTo5CM

??????
??????

Това го чувам от 30 години. Парите променят своята стойност, но ти си този, кокто придава стойност чрез работата си. Работи, мисли!