fbpx
4.2 C
София

Дори ИИ смята, че използването на ИИ за писане на домашните е лоша идея

Най-четени

Деца в Reddit разказват, че са използвали изкуствения интелект Playground на OpenAI, за да получат отлични оценки за домашните си. Това не е изненада разбира се. Учени обаче решиха да попитат ИИ какво мисли за това, че е използван за измама в училище.

Той всъщност изложи някои доста добри аргументи срещу собственото си използване.

В туит, от Лабораторията за компютърни науки и изкуствен интелект (CSAIL) на Масачузетския технологичен институт (MIT), се показва отговора на OpenAI на следната подкана:

„Обяснете моралните и социалните проблеми, свързани с използването на изкуствен интелект за домашна работа.“

Ето и отговорът:

Възможно е учениците да не усвояват материала толкова добре, колкото биха могли иначе. Това може да доведе до проблеми по пътя, когато от тях се очаква да знаят материала за изпити или реални приложения. Освен това използването на ИИ за домашна работа може да доведе до измама.

Изкуственият интелект.

Има една публикацията на Urdadgirl69, озаглавена „Изкуственият интелект ми позволява да получавам шестици“.

В нея се говори за използването на инструмента за писане на есета, отговаряне на въпроси за филми и книги за училищни проекти и дори за реализиране на печалба. Чрез използването му за писане и на чужди домашни.

„Сега на мен гледат като на гений.“, пише момичето.

Инструментът Playground на OpenAI е платформа за обучение на ИИ, която позволява на потребителите да създават и обучават свои модели. Тя често се използва от изследователи и разработчици за експериментиране с нови модели и приложения на ИИ.

Ето какво дава AI моделът на Playground text-davinci-002, когато е запитан още веднъж по темата.

Последиците от използването на изкуствен интелект за домашна работа са мащабни. От една страна, това би могло да доведе до бъдеще, в което ИИ ще се използва за извършване на всички видове дейности, които понастоящем се извършват от хората. Включително и такива като домашна работа.

Това може да доведе до бъдеще, в което хората вече няма да са необходими за неща като домашна работа, а вместо това всичко ще се върши от изкуствен интелект. Това би могло да има голямо въздействие върху обществото, тъй като вероятно ще доведе до мащабна безработица и намаляване на качеството на живот на много хора. Това би имало голямо въздействие и върху образованието, тъй като вероятно ще доведе до намаляване на нуждата от човешки учители.“

Изкуственият интелект.

След това той взима завой и спира да бъде толкова мрачен, както когато от MIT му задават подобен въпрос.

Това би могло да освободи много време за хората, които в момента прекарват много време в писане на домашни. Може да доведе и до по-добри оценки за хората, които използват ИИ, за да им помага с домашните.

Изкуственият интелект.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на новата Need for Speed: Unbound: спираща дъха надпревара в отворен свят

Великанът на състезателните игри се завръща с поредното си превъплъщение. Обещавайки напълно преработен модел на управление и с разработчика на Burnout Criterion зад волана,...

Подобни новини