Експерти: След 10 години тотално ще зависим от интернет

1
36

Към 2014 година интернет ще стане неотменна част от живота на човечеството.
За това свидетелстват резултатите от проучването, проведено от изследователската организация Pew Internet and American Life Project.

В анкетирането са участвали водещи специалисти в областта на високите технологии, учени, анализатори и обикновени потребители на интернет.
Според участниците в изследването развитието на световната мрежа ще доведе до подобряване на качеството на живота. Но от друга страна значителната част от потребителите се опасяват от факта, че терористите организират “разрушителна атака” срещу интернет.

66% от запитаните очакват в близките 10 години мащабен терористичен удар, насочен срещу разрушаването на инфраструктурата на интернет или срещу националната енергийна система на САЩ.

Специалистите твърдят, че страховете на потребителите са неоправдани.
Мащабна терористична атака срещу световната мрежа може да доведе до “някакви неудобства”, но едва ли ще стане причина за гибелта на хора.

Основният проблем, според специалистите от Pew Internet and American Life Project, се състои в увеличаваща се зависимост на човечеството от компютърна мрежа. Пряко следствие от развитието на високите технологии ще стане изчезването на такова понятие, като “личен живот”.

Интернет предоставя на специалните служби повече средства за наблюдение за подозрителни лица.
Развитието на му може да подпомогне на редица страни в борбата им с престъпността. Според някои анализатори технологиите на “интернет-наблюдение” ще се използват от големи корпорации за провеждане на по-успешни маркетингови кампании.

Към 2014 година интернет ще бъде не толкова безопасно и недостатъчно защитено място.

Именно затова в близките 10 години американците едва ли ще имат възможност да гласуват за президент чрез интернет, коментира Newsru.

Източник: news.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари