fbpx
5 C
София

Ерик Шмид може да стане министър на търговията на САЩ

Най-четени

След края на мандата си като главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмид може да премине на работа в американското правителство. Както беше съобщено от изданието Business Insider, кандидатурата му е била предложена от бившия юрисконсулт на Министерството на търговията на САЩ Клайд Престовиц, който заемаше поста по времето на президента Рейгън. Той е една от най-влиятелните фигури в американските коридори на властта, така че е много вероятно кандидатурата на Шмид да бъде одобрена.

Нищо не пречи на Шмид да приеме предложението. На 4 януари Google обяви, че на 4 април Шмид ще напусне поста на генерален директор на компанията, който пък ще се заеме от съоснователя на корпорацията Лари Пейдж. Шмид ще остане председател на Борда на директорите, но тази работа не изисква много време – подобен пост не е пречка за Бил Гейтс да участва в множество благотворителни проекти.

Решението за кандидатурата на новия министър на търговията ще бъде взето в рамките на две седмици от президента на страната Барак Обама. Ще припомним, че напускащият този пост Гари Лок е назначен за посланик на САЩ в Китай.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини