ЕС удължава сроковете на Microsoft

2
1

Европейският съюз даде отсрочка от 20 дни на Microsoft, за да отговори на последните обвинения срещу компанията. Вместо до сегашния срок 3 април, софтуерният гигант ще има време до 23 април да отговори, представяйки необходимите документи. Ако компанията се забави, след тази дата Microsoft ще бъде наложен с глоба от 3 милиона евро ($ 4 млн) за всеки изминал ден. Отлагането е по молба на адвокатите на Microsoft, които са обяснили пред съда, че компаняита има нужда от повече време, за да събере необходимата информация.
Междувременно през седмицата Microsoft бе критикувана пред Европейския пароламент от комисаря Нийли Крос. Тя осъди за пореден път небрежното отношение на Microsoft към проблема, както и факта, че въпреки всичките критики и наложени санкции продуктите на компанията не работят идеално с софтуерните решения на други разработчици.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "ЕС удължава сроковете на Microsoft"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
nickfox
nickfox

критикувана пред Европейския пароламент от комисаря Нийли Крос. Тя осъди за пореден път небрежното отношение на Microsoft към проблема, както и факта, че въпреки всичките критики и наложени санкции продуктите на компанията не работят идеално с софтуерните решения на други разработчици.

Бравооо, от това по-тъпо няма. Ами ако софтуерното решение е бъгаво или пък е с друг проблем, то пак ли МС ще се виновни. Баси тъпата патка е тая.

antonofff
antonofff

Мммне, няма как да стане, MICROS~1 вече са патентовали бъгавия софтуер.