ЕС удължава сроковете на Microsoft

2
8

Европейският съюз даде отсрочка от 20 дни на Microsoft, за да отговори на последните обвинения срещу компанията. Вместо до сегашния срок 3 април, софтуерният гигант ще има време до 23 април да отговори, представяйки необходимите документи. Ако компанията се забави, след тази дата Microsoft ще бъде наложен с глоба от 3 милиона евро ($ 4 млн) за всеки изминал ден. Отлагането е по молба на адвокатите на Microsoft, които са обяснили пред съда, че компаняита има нужда от повече време, за да събере необходимата информация.
Междувременно през седмицата Microsoft бе критикувана пред Европейския пароламент от комисаря Нийли Крос. Тя осъди за пореден път небрежното отношение на Microsoft към проблема, както и факта, че въпреки всичките критики и наложени санкции продуктите на компанията не работят идеално с софтуерните решения на други разработчици.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаIE7pro 0.9.11.5 Beta
Следваща новинаJaBack 7.28

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "ЕС удължава сроковете на Microsoft"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz