За първи път в историята курсът на биткойна прехвърли $20 000 и достигна $20 800

4
1007

Днес биткойнът прехвърли психологическата бариера от $20 000 за 1 BTC. Това се случва за първи път в историята на криптовалутите, а като основна причина за този ръст се посочва увеличеното търсене от страна на институционалните инвеститори. Трейдърите коментират, че „основната криптовалута е нажежена до червено„.

Първи новия тренд подхвана компанията MicroStrategy, която в началото на този мнесец  осъществи третата поред инвестиция в биткойни. Според отчета, даден на комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), компанията е закупила 2 574 BTC, което ѝ е струвало $50 милиона.

Стратегията на тази британска компания се оказа изключително успешна. В края на тази година биткойнът показва необичайно активен ръст. Така например, през месец октомври неговата цена скочи с 30% наведнъж, а ноември бе затворен с 40% печалба за инвеститорите, осмелили се да инвестират в първата криптовалута.

В момента (16:15 часа наше време) уеб ресурсът CoinDesk, който извършва непрекъснат мониторинг на различните криптовалути, показва че курсът на биткойна продължава да расте и основната криптовалута се търгува при цена $20 621 за 1 BTC, което е нов исторически рекорд.

Да си припомним, че още от следващата година всички потребители на PayPal могат да пазаруват с биткойни в обикновените магазини, поддържащи тази разплащателна система. При това, продавачите ще получават разплащанията във вид на обикновени фиатни пари – долари, йени, франкове и т.н. Обменът ще се осъществява от компанията Paxos, която става център на новия модел на работа на PayPal.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари