Значителни подобрения в Microsoft Edge

14
1125

Microsoft обнови тестовите версии на браузъра Edge, който наскоро започна да използва енджина на Chromium.

Първоначално в браузъра Edge бе предвидено използването единствено на търсачката Bing. Освен това, можеше да се търси и в YouTube. Сега са добавени и търсачката на Google, Yahoo и DuckDuckGo.

Процесът на търсене не е променен. Могат да се търсят и намират думи и фрази, въведени както в адресния ред, така и в след кликване с десен бутон на мишката върху маркираn в уеб страницата текст.

Съвсем скоро софтуерният гигант възнамерява да добави и преводач. Превеждането ще се осъществява с помощта на онлайн услугата Microsoft Translator. Всичко ще се става автоматично – тоест, ако потребителят отвори уеб страница с непознат за него език, съдържанието автоматично ще бъде преведено на неговия роден език. Тази опция може да бъде променена, след което преводът ще се извършва след клик върху специален бутон.

Тестовете на браузъра Edge, базираn на енджина от Chromium започнаха в средата на месец март. Microsoft работи усилено, за да добави допълнителни анимации и елементи на дизайна, превръщащи Edge в истински Windows браузър. След инсталирането програмата се стартира бързо и пита потребителя иска ли да прехвърли данните си от друг софтуер (Chrome, стария Edge). След това началният екран предлага различни стилове на главната страница, преди да получите възможността да сърфирате онлайн.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
8 Отговори на коментарите
9 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
Koko6kaКока КолаНАСАКОТО ЯКАТАrootИван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Нещо (каквото и да е) на МикроМеките – да е „добре“?
Няма такъв филм! Ако просто бяха взели един Chrome или Firefox, и да го вградят във Виндовс – ОК. Ама те сега ще вземат кода на Chrome, и ще го осерат така както само те си знаят…..

Iacuni Mikuro
Iacuni Mikuro

Напълно съм съгласен. Откакто МикроМеките назначиха оня мангал Саня Мангала за шеф, няма нещо, което са да хванали и да не са осрали – типично по цигански. То не беше Win 10, Skype, Windows Phone… Сега отива в канала и Internet Explorer, който вършеше идеална работа за сайтове, изискващи пълноценна Java поддръжка – НАП, НОИ, статистика, митници…

root
root

мнение на не компетентен… Chrome и Chromium са 2 различни браузъра.. аман от псевдо разбирачи..

НАСАКОТО ЯКАТА
НАСАКОТО ЯКАТА

Плачете на чужд гроб! Няма по-добра OS (повтарям НЯМА) от Уйндоз 10,колкото и да ви се иска! Едге също ще стане най-добрият браузър-въпрос на време е! Току-що пробвах DEV версията-супер е!

Кока Кола
Кока Кола

МакОС, ползвай и после говори.

_nib_
_nib_

Мерси че са го подобрили.Да продължават да си го ползват.

Ратнемок
Ратнемок

„Microsoft работи усилено, за да добави допълнителни анимации и елементи на дизайна, превръщащи Edge в истински Windows браузър.“

То това му е Микромек – никому ненужни анимации и елементи на дизайна, а функционалност – нулева!

Гошо от спирката
Гошо от спирката

Ми няма разлика с хрома, не знам за какви функционалности говориш ма айде живи и здрави

root
root

напротив.. има лапа доста по-малко рам от Хрома

Кока Кола
Кока Кола

Браузърът е тотално копие на Хром и съдейки по това, че ще е инстралиран по подразбиране, смятам, че ще вземе много сериозен пазарен дял. Хората масово няма да го сменят смятайки, че това е същото като Хром.

Иван
Иван

Ето от къде може да се свали:
microsoftedgeinsider.com/en-us/download

root
root

тия про-та и разбрачи няма да си направят труда даже.. 🙂 на тях така са им казали, че „Chroma-a“ е най-добрия и те не се цепят от стадото.. ОВЦЕ..

Кока Кола
Кока Кола

Ти разбираш ли, че като се предложи напълно еквивалентен дизайн и това е инсталирани по подразибране, хората няма да си правят труда дори да теглят Хром, освен ако Гугъл не ги натиска с прозорци рекламни.

Koko6ka
Koko6ka

Браузърът е добър, но ако го използвате, препоръчвам „нощната“ версия – Edge Canary. Лека полека го оптимизират и яде по-малко РАМ от Chrome. Но все още е по-тежък и по-бавен от сегашния Edge с Майкрософтското ядро EdgeHtml. Явно това е бъдещето. А, да, все още синхронизирането не са го направили, за да е пълноценен заместител на сегашния браузър, но определено работят по въпроса. На мен, в момента това ми е браузър – трети избор. След Edge за сайтове, Internet explorer, за работа с държавната администрация и Edge Canary за Фейсбук и YouTube. А, „тъмната тема“ е супер. Просто трябва да… Виж още »