Изкуственият интелект разработен в Сколково посъветва руснаците да бягат от страната

41
18464

Неособено удачно завърши демонстрацията на изкуствения интелект, създаден в иновационния руски център Сколково. Проектът бе разработен по поръчка на министерството на социалната политика, което това лято поиска уникална ИИ програма, която да може да играе ролята на пълноценен събеседник. Новият бот Василий трябваше да отговаря на всички въпроси на хората и едновременно с това да има патриотична позиция. Василий е проектиран по такъв начин, че да дава полезни съвети за бита и начини за икономия и спестяване на пари.

Виртуалния помощник е създаден за около 3 месеца и според неговите създатели, новият ИИ изцяло съответства на техническото задание, дадено от министерството. Ботът дори е преминал разнообразните тестове, направени от различни поликлиники, центрове за социални услуги, отдели на пенсионния фонд и други, при които чиновниците са задавали на бота интересуващите ги въпроси и са получили удовлетворителни отговори.

Но точно в Деня на отворените врати по време на презентацията на Василий възникна неочакван казус. В този ден на руските граждани бе разрешено да задават своите въпроси на новия изкуствен интелект. Един от зададените от хората въпроси бе „Как може да се живее един месец с 12 000 рубли ($188)?“. На този въпрос изкуственият интелект отговори, че е необходимо спешно да се напусне страната.

Водещият програмист на проекта рестартира Василий, но изкуственият интелект продължи да дава същия отговор и на другите. Нещо повече, ботът започна да предлага най-подходящите за миграция държави, както и телефони на посолства, консулства и центрове за издаване на визи.

Министерството и изпълнителят бяха единодушни, че Василий все още не е напълно готов и трябва да се довърши. Предположи се, че е осъществена хакерска атака, най-вероятно от чужбина, понеже на чиновниците ботът е давал едни отговори, а на обикновените хора – други.

Взето бе решение изкуственият интелект Василий да бъде завършен докрай. За тази цел министерството даде още 3 милиарда рубли.

Новината е част от хумористичното издание https://panorama.pub, линкът към който сме споделили по-горе. Надяваме се сте я приели с усмивка

41
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
27 Коментари
14 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
бла-бла-бла
бла-бла-бла

Я да видим русоблядките какво ще кажат!

С как се живее с $188, което е 338 лева?
С как се живее с $188, което е 338 лева?

При цени на храните, горивата и комуналните услуги, почти два пъти по-ниски от нашите? Ами чудесно се живее! Поне спорд около един милион български пенсионери, които оцеляват с 230 лева пенсия при европейски цени.

Повече от чудесно
Повече от чудесно

Поради което се наблюдава масова емиграция от България към Русия.

Кико
Кико

Явно не си живял там, за да говориш за цените. Единственото евтино са горивата. всичко останало е ……..не ти го пожелавам

Ivorix
Ivorix

Храните са много по-скъпи от тук, бензин не съм пил и парно плащал.

Пенсионер
Пенсионер

И какво предлагаш, българските пенсионери да се евакуират в Масква, за да си живеят чудесно?!

Курдо Коленко
Курдо Коленко

Прочети статията до край, и тогава пиши коментари!

ллл
ллл

Не беше нужно ИИ да се разработва за да се даде такъв отговор. Те хората го виждат това и без ИИ съвети. А на руснаците все някаква конспирация им дай.

Кунчо
Кунчо

Руският ИИ, най изкуствен. 😍😄

Стамат
Стамат

Излагаш се, поне посочи, че е хумористичен сайта от който си
превеждал.

Dave
Dave

Така е, статията е лъжа. Всеки знае че ушанките нямат ИИ .

Чип за зеле
Чип за зеле

Ха ха, още трябва да го усъвършенстват. Достатъчно интелигентен за да отговаря на въпроси, но не достатъчно за да лъже. То е същия проблем като с теста на Тюринг. Ако машината е достатъчно интелигентна да го премине, тя без съмнение ще знае, че това е тест и ще се опита да излъже.

Efix
Efix

Интересно, като го „завършат“, какъв ли „съвет“ ще даде тогава? 🙂

:(((((
:(((((

Руснак: „Как се живее с 12 000 рубли на месец?“
ИИ: „Емигрирай!“

Путин: „Подписахме декрет, с който забранихме на ИИ да говори срещу държавата.“

2 years later

Руснак: „Как се живее с 15 000 рубли на месец?“

ИИ: „Отиваш в Германия, издирваш беглеца от преди две години и въпросът ти е решен.“

Руснак: „Ама, аз не искам.“

ИИ: „Това е телефонът на трудов пансион в Сибир, вътрешна линия „нацоинална сигурност“, раздел „командироване“, подраздел „трудова повинност.“

Руснак: „Аз съм предан на партията, ИИ и Путин. 15 000 рубли са много, благодарим на Вожда и учител на народите Владимир Владимиров Путин.“

Dim
Dim

„Сатирическое издание «Панорама». Все тексты на этом веб-ресурсе представляют собой гротескные пародии на реальность и не являются реальными новостями. “ откога шегите станаха реалност?

Учен от БАН
Учен от БАН

Нали знаете добре,че е шегата за да си кажем истината.

Чип за зеле
Чип за зеле

Да го погледнем от друга страна. Ако не е бил ИИ, значи това го е измислил руснак. По дефиниция, руснакът е индивид, който (все още) е по-умен от ИИ. Което придава по-голяма тежест на изводите. Тъй че, разобличавайки лъжата, вие всъщност потвърждавате заключението 🙂

ДТаб
ДТаб

Тъпаци, източника ви е руската версия на Не!Новините

Кузма Кузмич
Кузма Кузмич

Този Василий да не е онзи робот,където го бутна Tesla- та? Може да е получил мозъчно сътресение…