Вечерта на 14-ти юни ще запомним не само с победата на Русия срещу Саудитска Арабия на Световното по футбол, но и с излизането на нова тестова версия на операционната система Windows.

Това е Windows 10 build 17692 и се разпространява в цикъла Skip Ahead, в рамките на програмата Windows Insider. Направени са редица мащабни промени.

SwiftKey

В тази компилация се появи клавиатурата Microsoft SwiftKey, която досега бе достъпна само за Android и iOS. Засега тя поддържа английски, руски, френски, италиански, испански и португалски езици. Сега вече SwiftKey ще подсказва думите и ще даде възможност за набиране на текст без откъсване на пръста от екрана и за ОС Windows.

Подобрения в Microsoft Edge

Въведени са нови настройки, с помощта на които може да се укаже кои сайтове и кога могат автоматично да възпроизвеждат звук и/или видео. Тази функционалност в бъдеще ще бъде разширявана.

Подобрен е WebDriver. От тази версия нататък, се опростява тестването на Microsoft Edge с помощта на WebDriver. Той е станал част от операционната система и вече не се налага никакво ръчно инсталиране.

Мащабиране на текста

Най-после се завърна възможността за увеличение и намаление на системни шрифт. Възможно е мащабирането на текста в операционната система, във Win32 приложенията и в UWP.

Това означава, че е възможно увеличаването на шрифта в старт менюто, във файловия мениджър и т.н., без да се налага мащабиране на системата.

Промени в геймърския режим

Геймърският панел, появил се с Redstone 4, е претърпял редица много добри промени.

Цялостно управление на аудиото. Възможна е промяна на силата на звука по подразбиране, възможно е неговото изключване, може да се настройва звука на работещите приложения.

Визуализация на производителността. Показва се броя кадри в секунда, натоварването на процесора, натоварването на видеокартата или на графичния ускорител, нивото на оперативната памет и други.

В геймърския режим се е появила нова опция, подобряваща геймплея. При твърде много фонови процеси, потребителят може да кликне върху специална иконка за разпределяне на ресурсите, като след оптимизацията, по-голямата част от тях започват да се използват от играта.

 


Има подобрение на вградената търсачка, на екранния диктор, на Windows Mixed Reality и други. Оправени са много бъгове, публикуван е списък с бъговете, които предстои да бъдат оправени.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
2 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
Kubuntu LTSZeroUbuntu Matethe professoremi Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ilian
ilian

Искам 2 промени. Да ми пази настройките и да мога да посоча цвят на фона на приложението в лентата за задачите 🙂

Пенчо
Пенчо

Още спайуер и бъгове? не мерси

W10
W10

ХаХа… г-н Трол, в главата ви явно само това има! От ~ 2016 г. не съм те видял да напишеш, нещо по-различно.

Митло
Митло

Windows 7 Enterprise е перфектен

Чавдар
Чавдар

Тази дивотия се беше само изпълнила и съответно самосчупила на служебния ми компютър, нищо не помогна и трябваше да преинсталирам цял ден….

emi
emi

Този боклук му бъгна работният лаптоп и сега не работи. 🙁
Майкрософт и Гейтса са ТЕРОРИСТИ !!!

the professor
the professor

в новата версия на лайняндоус вече не можете да unpin-вате иконите от менюто – просто се появяват нови, същото е и с деинсталираните програми (деинсталират се и на тяхно място се появяват реклами)…

Ubuntu Mate
Ubuntu Mate

Никога повече това жалко подобие на ОС.Откакто сложих Линукс се родих, машината работи все така бързо и без никакви проблеми.

Zero
Zero

Като рекламата за наколенки на д-р Ливайн звучи това

Kubuntu LTS
Kubuntu LTS

Само луд човек би инсталирал тази шпионска програма!