Излезе Android 11 Developer Preview 2

0
815

Android 11 е все по-близо. Миналия месец Google представи първата бета версия на Android 11, предназначена предимно за разработчиците. Днес интернет гигантът анонсира Developer Preview 2, в която са оправени голям брой бъгове и са направени редица промени.

Да напомним, че Google възнамерява да представи шест бета версии преди, като през третото тримесечие на тази година да излезе стабилната компилация. Както бе миналия път, втората бета версия е достъпна само за смартфоните Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 и Pixel 4 XL.

Сред ключовите въведения на Android 11 Developer Preview 2 е появата на нов API, който може да определя ъгъла на сгъване на шарнира в сгъваемите мобилни устройства. В зависимост от този ъгъл операционната система избира оптималния вариант за показване на съдържанието.

Google добавя и нов API, чрез който приложенията могат да проверяват SHAKEN / STIR състоянието чрез което се регистрира нивото на 5G мрежата и може да се идентифицира отсрещната страна. Осен това, в Android 11 на системно ниво се обработват променливите кадрови честоти на дисплеите и по този начин се подбира оптималната честота при стартирането на дадено приложение. Като се има предвид бързия ръст на мобилните устройства с повишена кадрова честота (90 Hz, 120 Hz, 144 Hz), тази функция може да се окажа полезна.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари