Излезе Google App Engine 1.8.1

0
26

Google пуснаха тази седмица нова версия на Google App Engine, която може да се похвали със сериозни подобрения.

„Новата версия се появява малко след конференцията на разработчиците на компанията, която се проведе миналия месец, където бяха представени и най-новите характеристики и подобрения в платформата“, съобщава Крис Рамсдейл в блога на компанията. „В 1.8.1 ние интегрираме Search API в Preview, което всъщност доближава въпросната характеристика по-близо до това да стане част от официалната версия на приложението. Search API позволява на вашето приложение да извършва търсения в структурираната информация по подобие на Google и ще може да търсите сред няколко различни типове данни (обикновен текст, HTML, atom, цифри, дати и географски локации)“, обяснява още Рамсдейл.

При подготвянето за пускането на Search API в общодостъпния основен релийз, разработчиците ще правят леки промени по приложно-програмния интерфейс и ще добавят SLA-споразумения. „И накрая, вече като част от Preview версията, ние ще започнем да таксуваме за операции и съхранение“, пише Рамсдейл, допълвайки, че цените могат да се променят с времето.
Освен това, Google съобщава, че в новата версия ще се поддържа използването на Python и PHP приложения през Git. „Веднъж завършили стъпките по първоначалната инсталация и приложение, вие ще можете да ползвате програмите със същата лекота, с която публикувате код в git хранилището“, се заявява още в блога. Разработчиците, които желаят да пробват новата услуга ще могат да заявят участие посредством програмата Push-to-Deploy Trusted Tester Program.
Друга характеристика на версия на 1.8.1 е подобрение в достъпа до Google Cloud Storage посредством Preview релиза на Cloud Storage Client Library. „Клиентската библиотека съдържа по-голяма част от функционалностите достъпни във Files API (за Python or Java), осигурява по-устойчиви интеграционни гаранции и по-добро общо представяне за разработчиците“.
Друга полезна функция тук е нов приложно-програмен интерфейс за „подреждане на опашка“ на задачите по асинхронен път. „Разработчиците ще могат да добавят бързо задачи, до който желаят Task Queue без блокиране, като това ще позволи на приложенията ви да осъществяват запитвания към стартиране на процеси много по-ефективно.“

За другите подобрения на Google App Engine, може да прочете в официалното съобщение на блога на облачната платформа на компанията. ]тук.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за