Излизането на Starlink на публичната фондова борса може да стане само при стабилни парични потоци

0
363

През месец февруари тази година Илън Мъск заяви, че очаква Starlink да излезе на печалба към края на следващата година и едва след това може да се мисли за първично публично предлагане на акции (IPO). Тази седмица основателят, генерален директор и собственик на SpaceX потвърди, че Starlink най-напред трябва да покаже, че може да генерира прогнозируеми парични потоци.

Информацията е на агенция Reuters, която цитира поредното съобщение в Туитър акаунта на Илън Мъск. Според ръководителя на SpaceX, излизането на Starlink на публичната фондова борса преди паричните потоци да бъдат стабилизирани, е твърде трудно. Той каза още нещо много важно: всички акционери на Tesla, която е всъщност автомобилната компания на Илън Мъск, ще получат акции на Starlink при привилегировани условия.

Starlink предлага глобален сателитен интернет, като крайната конфигурация на тази мрежа ще включва около 12 хиляди сателита в ниска орбита. Към днешен ден в космоса са изведени 1800 от тези комуникационни сателити, а към края на месец септември компанията възнамерява да осигури покритие на цялата планета. Веднага след като Starlink започне да генерира стабилна печалба, компанията бързо може да излезе на публичната фондова борса и едновременно с това да осигури финансирането на другите проекти на SpaceX. Това може да бъде например по-бързото създаване на свръхтежката ракета-носител Starship, която ще бъде използвана за транспортиране на хора и товари не само до Луната, но и до Марс.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари