fbpx
-11.2 C
София

Изобретиха анти-WiFi тапет

Най-четени

По-добрата WiFi сигурност скоро може да представлява няколко ролки тапет. Френски изследователи от Политехническия институт на Гренобъл са разработили тапет, който блокира WiFi сигналите и по-този начин те не напускат офиса или апартамента.

За разлика от повечето блокиращи сигнала технологии, които са базирани на Фарадеевия кафез (който блокира цялата електромагнитна радиация), тапета блокира само определени честоти, които са използвани от безжичните рутери и позволява на мобилните телефони и радио вълните да преминават. Цената му се очаква да бъде колкото среден клас тапети и да бъде на пазара следващата година.

Тапетът може да блокира WiFi сигнали в обхвата между 2,45 и 5,5 GHz. Той може да бъде сложен върху най-различни повърхности като бетон или тухли и няма да му бъде повлияно, ако отгоре се покрие с боя. Идеален е за предотвратяване на WiFi снупинг, както и за местата където има прекалено много безжични мрежи. Тапета може да се използва и за хора, които са чувствителни към електромагнитните вълни или от тези, които искат да имат ниски нива на радио вълни в техните апартаменти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини