Милиардерът-предприемач Илън Мъск отново изрази безпокойството си относно изкуствения интелект.

Според основателя на SpaceX и генерален директор на Tesla, изкуственият интелект може да започне трета световна война. Бизнесменът счита, че условната заповед за ядрен удар няма да бъде дадена от лидера на някоя държава, а от излишно подозрителният изкуствен интелект, който при възникване на заплаха ще действа чрез изпреварване.

Мъск сподели своите мисли в Twitter веднага след като медиите започнаха да разпространяват думите на президента на Руската Федерация Владимир Путин за важността на развитието на цялата област, обхващаща изкуствения интелект. Да си припомним, че Владимир Путин каза на форума „Проектория“, че лидерът в сферата на изкуствения интелект ще бъде властелинът на целия свят. Путин добави, че ако Русия стане лидер в тази сфера, ще споделя тези технологии с целия свят.

Илън Мъск многократно предупреждава за опасността от изкуствения интелект. Същите мисли споделя и известният учен Стивън Хокинг. Но не всички споделят техния скептицизъм. Така например, основателят на Facebook Марк Зукърбърг не е съгласен с категоричната позиция на Илън Мъск.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
bluewaterErrИзкустник ИнтелектовАз пък си мисля,...unknown Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pik
pik

който при възникване на заплаха ще действа чрез изпреварване.

????????????

skynet ИИ нанася
ИЗПРЕВАРВАЩ удар срещу русия
като знае че руският ИИ ще отговори
и ще унищожи тези които искат да спът тока на skynet ИИ.

LALALALALA
LALALALALA

ташак е да повериш контрола над ядреното оръжие на поредица от ифове и елсове. При евентуален бъг всички ще се затрием…

xix
xix

Ама пагона_КОРЕМ
НЕзнае какво е
(if …
else…)

и щом някой компотен_ЛЪЖЕЦ
го налъже => youtu.be/_Wlsd9mljiU

unknown
unknown

Аз пък си мислех, че ще е заради изострените отношения между Северна Корея и САЩ.

Аз пък си мисля,...
Аз пък си мисля,...

… че една от причините за трета световна война ще е Илън Мъск. Другите причини ще са останалите 59 от най-богатите американски евреи. Още Хенри Форд го е казал: „Вкарайте в затвора 60-те най-богати евреи в щатите и до две седмици всички войни на Земята ще спрат!“.

Изкустник Интелектов
Изкустник Интелектов

…… Илън Мъск счита, че една от причините за Трета световна война ще бъде изкуственият интелект

….. Изкуствения интелект счита, че единствената причина за Третата световна война ще бъде човешкия идиотизъм .

bluewater
bluewater

Още като малък един човек когото уважавам ми каза „Глупаците носят света“. Докато растях с новите знания и практическите контакти с глупаци с различен социален статус и различно образование се убедих, че те са мнозинство голямо мнозинство. Истината е че не може всички да сме богати трябва някой да работи. Но някои по тарикати взеха да стават политици и да ръководят, началници и управляват. Системата се крепи от малкото умни. НО голямото НО Windows за разлика от Linux допусна да е лесен, да може да се ползва без да се учи. (Трудно ми е да проумея колко много хора с… Виж още »

bluewater
bluewater

1) Професор Стивън Уилям Хокинг е английски астрофизик и Лукасов професор по математика на Кеймбриджкия университет (пост, заеман някога от Исак Нютон). Занимава се основно с космология и квантова механика.
2) Ѝлон Рийв Мъск е канадско-американски инженер, изобретател.
3) Марк Елиът Зъкърбърг е програмист.
До тук с обективното, следва субективното ми мнение:
Симпатизирам на първия и втория по различни причини. На третия не вярвам въобще. А най великия му продукт ме и направо противен.

Err
Err

Той третият нищо не е измислил ФБ идеята я е откраднал от друг … Ама иначе е компетентен по всичко 🙂

bluewater
bluewater

Според мен третия няма основата за да оспорва мненията на първите двама. Техният положителен принос към света е видим (е не за всички) докато приноса на третия според мен е вреден.

Err
Err

Технически погледнато човекът ще е причината. Човекът който е измислил и направил ядреното оръжие, човекът който е измислил и направил изкуствения интелект, човекът който евентуално може да повери оръжие в ръцете на изкуствен интелект… Така че не обвинявайте други видове интелект ние ще сме си виновни.

Err
Err

По темата препоръчвам сериала Person of Interest ( http://www.imdb.com/title/tt1839578 ) няма да съжалявате.