fbpx
22.4 C
София

Интелектуално пиратство: атака срещу уличната търговия

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Закон за оптичните дискове поискаха от Асоциация
България и институциите трябва да се отнесат сериозно в борбата с интелектуалното пиратство, защото предстои изготвянето на новия доклад по списък 301 за интелектуалните пирати. Това заяви началникът на Асоциацията за борба с пиратството за целия свят Йън Гранд след среща на главния секретар Бойко Борисов. Според него, България трябва да атакува незабавно уличната търговия с пиратски дискове.Той заяви, че вчера вечерта в порядъка на един час около хотел ‘Шератон’ е забелязал пет сергии добре заредени с пиратски дискове и DVD-та.Много бързо гласуване на Закона за оптичните дискове поискаха от Асоциацията за борба със световното пиратство. Също така, според тях, са нужни промени в Наказателния кодекс, които да инкриминират съхраняването на пиратски дискове. Необходимо е също 24-часово спазване на заповедта за улична търговия с пиратска интелектуална собственост.Трябва да бъде оказан натиск на прокуратура и съдебни власти да се заемат сериозно с борбата с пиратството, тъй като не е достатъчно само МВР да ги хваща, а трябва да има продължение по веригата – каза директорът за борба с пиратството за Европа Стефан Кравзик.Според заместник- началника на НСБОП Венелин Великов, конкретни доказателства за производства на компактдискове няма, има само индикации. Основно според него България внася компактдискове от Украйна, Черна гора и Руската федерация. Това са поточните линии, които бяха изнесени извън България, след като свихме режима.Според Гранд, неприемлива ситуация е безпрепятственото предлагане на пиратска продукция на улицата. Той контрира Великов като заяви, че има доказателство за пиратско производство на територията на България.

Източник: news.dir.bg | Дарик


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новинаBSplayer Pro 1.0
Следваща новинаS3 се завръща на пазара
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини