Китайци оспамиха страницата на американския президент в Google+

0
24

Страницата на американския президент Барак Обама в социалната мрежа Google+ беше наводнена с коментари на китайски език. Това стана малко след като от националния файъруол на Китай бяха премахнати ограниченията за достъп до Google+, съобщи BBC.

Всички теми, по които текат обсъждания в страницата на Обама са запълнени със стотици коментари, които са неразбираеми за хората, които не знаят китайски.

Социалната мрежа Google+ е блокирана на китайска територия още от самия си старт, но на 20 февруари много китайци установиха, че вече могат да влизат в сайта на услугата и да я използват както намерят за добре. Нашествието в профила на Обама започна на 24 февруари. В момента страницата му в Google+ се използва основно за съобщения, свързани с кампанията за избор на нов президент на САЩ.

Китайските потребители са повдигнали пред Обама основно въпроси, свързани с гражданските свободи и арестите на местни дисиденти. Доста от хората просто са се възползвали от новополучената свобода и са изразили радостта си, че имат възможност да участват в Google+.

От Белия дом не са коментирали официално нашествието от коментари на китайски език в профила на президента Обама.

Ако Китай реши изведнъж да премахне всички рестрикции, наложени върху достъпа до интернет американските социални медии може да се принудят да наложат собствени филтри, за да спрат многомилионния поток от китайски потребители, които биха могли да претоварят сървърите, поддържащи услугите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари