fbpx
1.8 C
София

Китай легализира цифровия юан и забранява всички други криптовалути

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Китайското правителство се подготвя за пълноценното внедряване на националната криптовалута в държавната икономика. Народната банка на Китай предложи новия закон за легализацията на цифровия юан (CBDC) и пълната забрана на всякакви други криптовалути. Едновременно с разгръщането на цифровия юан Китай въвежда забрана за онлайн платформите, копито използват собствени токени, с които увеличават разпространението на хазартни игри.

‘Юанът вече има както физическа, така и цифрова форма…  Нито една компания или физическо лице нямат право да произвеждат или продават токени, купони или каквито и да било цифрови валути за замяна на юаните, намиращи се в обръщение на пазара’ – се казва в предварителната версия на проектозакона.

Централната банка на Китай обяви, че ще приема коментари и поправки до 23 ноември тази година, след което проектозаконът ще бъде даден за утвърждаване от законодателите. Китай възнамерява да създаде един прозрачен финансов пазар, в който няма да има други цифрови валути и по този начин ще се избегне объркването при управлението на паричната масасъобщава Asia Nikkei.

Новият закон важи както за ентусиастите, използващи биткойн и други криптовалути, така и за технологичните гиганти – Facebook с неговата Libra и други.

Засегнати са и компютърните игри. Китай забранява на своя територия употребата на виртуални пари, които се използват от голям брой гейм сайтове, които по този начин прехвърлят парични средства в други страни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Дидо
Дидо
1 година

Евала на Китайците! Продължават успешно да си защитават икономиката си и да осигуряват бъдещия и растеж!

Драхмата
Драхмата
Отговор на  Дидо
1 година

Идеално е, докато при тяхната система за социален рейтинг не рекат в един момент да махнат кеша … и тогава ще има сума ти китайци без възможност един хляб да си купят.
Предполагам тогава бъдещето им ще е само с разменна търговия …

Чип за зеле
Чип за зеле
1 година

Това е същото като китайската интернет цензура. Лесно е да се каже, трудно е да се приложи.

Оруел
Оруел
1 година

Рано или късно всички държави ще последват примера на Китай. Банките няма дълго още да търпят парични трансфери които не могат да контролират.
Свобода …… ама друг път.

dedo
dedo
1 година

Много хора не го осъзнават, но цифровите пари са истинската, всеобхватна и тотална тирания и контрол. Всяка твоя покупка ще се знае, а оттам и къде си, къде ходиш и какво правиш, какво харесваш, какво притежаваш. Само с един клик можеш да останеш без нищо, да бъдеш изнудван и тотално контролиран.

Нови ревюта

Подобни новини