12.1 C
София

Кое е по-добре да използвате като графичен дизайнер: лаптоп или графичен таблет?

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Повечето нови дигитални художници се сблъскват с дилема, когато трябва да изберат устройство, с което да започнат своето пътешествие. В интернет можете да откриете различни позитивни и негативни мнения за графичен таблет и лаптоп при дигиталното рисуване. Съществува не само голямо разнообразие от марки, от които да избирате, но и разнообразие от видове устройства. Трябва ли да изберете таблет за рисуване? Графичен таблет? Обикновен таблет? Или лаптоп със сензорен екран?

Предимства на графичните таблети

  • Графичните таблети са на достъпни цени. Те са най-достъпните от всички, тъй като са създадени единствено с цел рисуване и поради това нямат повечето допълнителни функции, които имат другите. Това позволява цената им да бъде достатъчно ниска, за да е по силите на повечето хора.
  • От други източници научаваме, че графичните таблети са и най-точните от всички 3. Поради това, че са създадени специално за цифрово изкуство, всички щрихи и четки, които поставяте върху повърхността на таблета, ще бъдат пренесени точно на екрана пред вас.
  • Според всичките мнения за графичните таблет, общото е, че те са най-издръжливи.

Недостатъци  на графичните таблети

  • Мненията за графичен таблет показват, че се научават да се използват по-трудно от останалите.
  • Графичните таблети обикновено са по-големи и по-малко преносими от останалите устройства.

Нека да обърнем внимание и на лаптопи, които графичните дизайнери могат да използват за работа и техните предимства и недостатъци

Предимства на лаптоп

  • Те са многофункционални и могат да се използват и за други неща.
  • В зависимост от модела, който купувате, те често са по-мощни и могат да извършват взискателна работа.
  • Те са преносими и могат да се използват без връзка със захранване.

Недостатъци на лаптоп

  • Те са много скъпи.
  • Те не са специално създадени за рисуване и затова може да не се чувстват толкова естествено. Те са много по-крехки от таблетите за рисуване или графичните таблети.

И с това стигаме до заключението на тази статия. Както виждате, лесно е да се разбере кой е по-добрият избор между таблетите за рисуване и лаптопите със сензорен екран. Това се свежда най-вече до въпроса за предназначението и цената.

Платено съобщение

Абонирай се
Извести ме за
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини