fbpx
5.3 C
София

След 6 години трябва да започне използването на първата частна орбитална станция

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Консорциумът от три промишлени компании – Lockheed Martin, Nanoracks и Voyager Space обяви, че е разработил алтернатива на Международната космическа станция. През следващите шест години партньорите възнамеряват да изградят Starlab – частна космическа станция за нискоорбитални изследвания. Достъп до Starlab ще имат правителството на САЩ, компаниите от частния сектор и космическите туристи,

Новата космическа станция винаги ще има екипаж от максимум четирима души. Тя ще бъде доста по-малка от МКС, като нейните създатели считат, че по-малкият размер е важно преимущество. Starlab е с такива размери, че може да бъде изведена в орбита наведнъж вместо да се налагат няколко изстрелвания на ракети с различни елементи на конструкцията, които след това се сглобяват в космоса.

Ориентировъчният обем на Starlab е 340 кубически метра. Към основния модул ще бъдат прикрепени четири слънчеви батерии с обща мощност 60 KW. Ще има ново поколение регенеративна система за поддържане на живота и за екологичен контрол (ECLSS).

Консорциумът допълва, че бъдещият екипаж на орбиталната космическа станция Starlab ще включва учени, водещи специалисти и космически туристи. Ключовите задачи на Starlab са нови изследвания в областта на материалознанието, отглеждане на растения, обучаване на астронавти и космически туризъм. Starlab трябва да бъде изведена в орбита през 2027 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини